“Свободівці” Львівської облради жирують: збільшили фінансування на зарплату на 100 тисяч. У Кайди навчились? (опитування)

Поділитися

Львівська обласна рада внесла зміни до бюджету області на 2011 рік. Відтак, видаткову частину обласного бюджету на 2011 рік збільшено на 46 млн грн, в тому числі 11 млн грн за загальним фондом та 35 млн грн за спеціальним фондом.

Як повідомляє кореспондент ZAXID.NET , це пов’язано із кредиторською заборгованістю за видатками поточного і капітального характеру, що склалися наприкінці минулого року у зв’язку з непроведенням органами держказначейства платіжних доручень.

Зокрема, обсяг видатків на утримання органів місцевого самоврядування збільшено на 555 тис. грн (для апарату обласної ради видатки – на 99,8 тис. грн, а управління майном спільної власності – 456 тис. грн), для обласних установ освіти – на 8,7 млн грн, видатки на надання субвенцій з реалізацій програм розвитку освітньої галузі Львівщини виділено додатково 1,7 млн грн і на погашення кредиторської заборгованості закладів охорони здоров’я – на 5 млн грн.

Окрім того, видатки на утримання установ та проведення заходів в галузях соціального захисту та соцзабезпечення збільшено на 6,6 млн грн, на погашення кредиторської заборгованості з оздоровлення вихованців Бориславської спецшколи інтернату виділено 48 тис. грн і на погашення заборгованості закладів культури та мистецтва –  2,6 млн грн.

Як повідомив начальник головного фінансового управління Львівської облдержадміністрації Олег Демків, кредиторська заборгованість на 1 січня 2011 року становила з загального фонду – 21,4 млн грн, а зі спеціального фонду – 7,3 млн грн, за міжбюджетними трансфертами – 14,7 млн грн, в тому числі одержувачі коштів обласного бюджету – 2,8 млн грн. Внаслідок утворення цієї кредиторської заборгованості заклади освіти, охорони здоров’я та інші установи не могли оплатити придбання миючих засобів, пального та інших, необхідних для їх діяльності матеріалів, обладнання та ремонтних робіт.

Як відомо, голова Тернопільської облради  Олексій Кайда почав отримувати безсоромно велику зарплату з 9 грудня минулого року. “Свободівці”-депутати збільльшили йому заплату “для гуманітарної допомоги”. Мовляв, відтепер Олексій Петрович виділятиме щомісяця 5-10 тисяч гривень на благочинність.

На думку редакції “Про все” , це дикість для цивілізованого світу. Дивно, що така політична спекуляція була  сприйнятамовчки політиками інших партій та інтелігенцією Тернопілля. Де ж таке бачено, щоб за кошти платників податків займатись благодійністю?!

[poll id=”4″]

Екс-губернатор Тернопільщини Цимбалюк розповів відверто про обрізання

Роботу колишнього губернатора Тернопільщини оцінили на “двійку” депутати Львівської облради