Тернопільські інтернет-магазини “прикриють” зі столиці?

Поділитися

Мінекономрозвитку хоче закрити більшість українських інтернет магазинів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує заборонити суб’єктам торгової діяльності здійснення дистанційної торгівлі без наявності офісного приміщення, в якому здійснюється оформлення документів купівлі-продажу товарів.

Відповідна норма прописана в проекті закону «Про внутрішню торгівлю», оприлюдненому вчора на веб-сайті міністерства. Документом передбачається введення штрафу за порушення цієї норми у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.).

Документ також передбачає, що суб’єкт торгової діяльності для здійснення мережевої торгівлі повинен мати приміщення для прийому, зберігання і підготовки для продажу товарів (офісні і складські приміщення).

Так зване “Офіційне обговорення законопроекту” відбувається на вебсайті міністерства та сайті “Громадянське суспільство і влада“.

Нагадаємо, що схожий законопроект готував Держкомпідприємництва, коли його очолював Михайло Бродський (в листопаді 2010 року). Тоді цей проект закону викликав обурення великої кількості українських підприємців.

Український книжковий BEST по-тернопільськи

1 лютого стартував відбірковий етап Конкурсу дитячого читання „Найкращий читач України – 2011”