Український книжковий BEST по-тернопільськи

Поділитися

Версія від абонвідділу обласної бібліотеки обласної

1. Ірен Роздобудько. Він: Ранковий прибиральник. Вона: Шості двері.

Роздобудько, І. Він: Ранковий прибиральник ; Вона: Шості двері : романи / І. Роздобудько. — К. : Нора-Друк, 2007. — 312 с. — (День Європи).

Він і вона… Різні і роз’єднані — відстанями, часом, життєвими колізіями. Вони можуть ніколи не знайти одне одного, якщо, звісно, не шукатимуть.

Його історія — це історія ранкового прибиральника в мальтійському готелі, на екзотичному острові у Середзем¬ному морі. Як і чому туди потрапив наш земляк? Чи варто шукати химерного щастя в далеких світах, якщо втекти від себе — неможливо? Герой «Ранкового прибиральника» ви¬падково знаходить в одному з номерів готелю свою улюб¬лену книгу — «Три товариші» Ремарка — й починає захопли¬ві пошуки хазяйки книги. Віртуальне кохання перетворю¬ється для нього на довге повернення до себе.

Її історія — це історія жінки, котра має вихід в іншу реальність. У ранньому дитинстві вона намалювала на стіні двері й несподівано… увійшла в них. Відтоді життя багато разів намагалося зламати її: сповнена трагедійними подія¬ми юність, загибель кращого друга, невдалий шлюб, зрада подруги, врешті — кар’єра і гроші, які не стали для неї ознакою успіху. В найскладніші миті життя вона малювала на стіні двері й проживала ще одне коло реальності, яка не відступає від нас навіть у снах…

Для широкого загалу читачів.


2. Ніна Фіалко. Повертайтесь, журавлі, додому.

Фіалко, Н. Повертайтесь, журавлі, додому / Н. Фіалко. — Т. : Навчальна книга — Богдан, 2009. — 240 с.

Новий роман Ніни Фіалко — це захоплива історія про становлення у житті молодої дівчини Катерини Приходько.

Читачів чекають карколомні сюжетні повороти долі героїні твору, що врешті приведуть її до неочікуваного фіналу.

Для широкої читацької аудиторії.


3. Люко Дашвар. Молоко з кров’ю

Дашвар, Л. Молоко з кров’ю / Л. Дашвар. — Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2008. — 272 с.: іл.

Яке то щастя — зустріти свою половинку і покохати! Коли душа сягає неба, коли розумієш: ось твоя доля…

Першій красуні на селі Марусі-румунці до пари став Льошка — розумний, красивий, успішний, — то й жити б їм, як королям. І яке їй діло до сусіда, хирлявого рудого Стьопки-німця в поламаних окулярах? От тільки чомусь щоночі йде він до бузкового куща біля Марусиної хати, і щоночі вона відчиняє вікно…


4. Леся Романчук. Софія.

Романчук, Л. Софія : роман. У 9 кн. Кн 1. Не залишай… Кн. 2. Не залишай мене… / Л. Романчук. — Т.: Богдан, 2007. — 624 с.

Роман «Не залишай…» Лесі Романчук уже набув всеукраїнського резонансу. Нове, доповнене видання роману «Софія» — це дев’ять книг про кохання і зраду, про віру і надію у житті головної героїні — лікаря-акушера Софії Синицької (Зорич) зачарують вас напруженим сюжетом і гострою інтригою. Жінка у Світі і Світ у Жінці — це основні теми, на яких ґрунтується вишукане мереживо роману «Софія».

Для широкого кола читачів.


5. Марія Матіос. Чотири пори життя.

Матіос, М. Чотири пори життя/ М. Матіос ; худож. С. Іванов. — Л. : Піраміда, 2009. — 264 с.

Упродовж усього життя людину поборюють пристрасті. Та надходить мить — і чуттєва людина навіть у пристрасті стає філософом.

Таким є лейтмотив ранніх творів Марії Матіос, представлених у книзі «Чотири пори життя».


6. Галина Вдовиченко. Тамдевін.

Вдовиченко, Г. Тамдевін : роман / Г. Вдовиченко.–К. : Нора-Друк, 2009. — 234 с. — (Серія ПК «Популярні книжки»).

Дія роману відбувається у Карпатах неподалік від замку Гербуртів. Успішна українська художниця Анна, яка зробила кар’єру в Росії, їде у відпустку на запрошення колишньої однокурсниці у віддалене село поблизу старовинного замку, де можна легко загубитися у часі і просторі.

В цей же час у дикому урочищі Карпат проводить дослідження науковець-етолог Юрій. Він вивчає поведінку вовків у природному середовищі. Для цього він взяв під опіку трьох новонароджених вовченят, які втратили батьків. Людина і вовки в цій «зграї» живуть за вовчими законами, які іноді виглядають більш досконалими, ніж ті, за якими живуть люди.

Несподівана зустріч з художницею докорінно змінює життя і дослідника, і вовчої зграї.


7. Наталка Михно. Звільнення.

Михно, Н. Звільнення. Серія «Українська Реконкіста». — Тернопіль: Джура, 2009. — 124 с.

Нову книгу Наталки Михно «Звільнення» критики уже назвали «оптимістичною терапією для України».

Авторка у «Звільненні» торкається гострої проблеми самотності, подаючи її з глибокою психологічною проникливістю та високою повагою до істини.

Письменниця, провівши своїх героїв через буденні проблеми, що є нагальними для українського суспільства першого десятиліття XXI ст., із притаманною їй художньою майстерністю бере за основу «філософію серця» Григорія Сковороди і сміливо вказує на шлях до звільнення від цих проблем.


8. Лариса Денисенко. Кавовий присмак кориці

Денисенко, Л. Кавовий присмак кориці : роман / Л. Денисенко. — Вид. 2-е. — К. : Нора-Друк, 2007. — 256 с.

Інколи видається, що достатньо пришвидшити ходу, і вже за наступним поворотом буде те саме місце, куди мріяв потрапити усе своє життя. Тобі достеменно відомо, яке воно. І ось ти на місці, але і місце виявляється іншим, і оточують тебе зовсім не ті, про кого мріяв ще вранці…

Він думає, що народжений кохати тільки її, вона думає, що нарешті знайшла своє кохання в особі його батька, його батько просто кохає іншу людину. І ця історія непорозумінь може виявитися трикутником, або чотирикутником, а може й тим, чому поки що немає назви у нашому вимірі.


9. Марина Соколян. Новендіалія.

Соколян, М. Новендіалія : [роман] / М. Соколян. — К. : Факт, 2008. — 408 с. — (Серія «Поза фокусом»).

Світ нового роману Марини Соколян «Новендіалія» — це замкнений простір містечка із середньовічним колоритом та готичними легендами, власними законами справедливості і гуманності, за дотриманням яких пильно наглядає Нічний Магістрат. Героям постійно доводиться робити вибір — між коханням та правдою, порятунком та зрадою, життям та безсмертям. І вибір свій слід зробити до того, як мине новендіалія, тобто дев’ятидення.

Які сучасні світові книги найпопулярніші серед тернополян?

Тернопільські інтернет-магазини “прикриють” зі столиці?