Тернопільський нардеп-демократ Джоджик підколов Тимошенко і Ющенка

Поділитися

“Необхідно створити реалістичну програму переходу Збройних сил України на контракту основу із чітким бюджетним фінансуванням усіх її етапів, яка має бути затверджена Верховною Радою та обов’язковою до виконання”, – так народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК прокоментував слова Міністра оборони, що у 2011 році Україна не зможе перейти на контрактну армію.

За словами ДЖОДЖИКА, “незважаючи на те, що Юлія ТИМОШЕНКО обіцяла повністю перевести українську армію та флот на контракту основу ще у 2008 році, Віктор ЮЩЕНКО у 2010 році, а діючий Президент Віктор ЯНУКОВИЧ у своїй передвиборчій програмі “Україна для людей” гарантував перехід на контрактну армію з 2011 року, віз і далі залишається на тому ж місті”.

“Зрозуміло, що неможливо перевести ЗСУ на контракту основу, коли керівництво держави не може забезпечити навіть належний рівень харчування військовослужбовців”, – зауважив нардеп. Він переконаний, що “концепція переходу Збройних сил України має бути частиною загальної концепції реформування армії та флоту, особливо щодо збільшення заробітної плати військовослужбовців, покращення їх побуту та підняття престижу військової служби”.

ДЖОДЖИК вважає, що “концепція має бути розроблена за схемою поетапного бізнес-плану, коли кожний етап реформування забезпечується фінансуванням за окремою статтею. У такому разі, Міністр оборони щороку звітує перед парламентом за хід виконання реформи і від її прогресу залежить подальше його перебування на посаді”.

“Якщо ж, ситуація й надалі залишатиметься незмінною і Збройні сили продовжуватимуть стрімкою ходою наближатися до колапсу, українські армія та флот не лише не перейдуть на контрактну основу до 2015 року, а саме цей рік експерти називають найбільш реальним для остаточного переходу на контракту основу, а до 2015 в Україні взагалі перестане існувати національні Збройні сили”, – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

Нардеп з Тернопільщини не хоче годувати сусідів

Як живуть іноземні студенти в тернопільському техуніверситеті