Нардеп з Тернопільщини не хоче годувати сусідів

Поділитися

Україна продовжує “годувати” сусідів через відсутність реальної державної підтримки національного виробника. Таку заяву озвучив народний депутат України, член комітету з питань бюджету, заступник голови Української народної партії, Ярослав ДЖОДЖИК.

За словами політика, на це вказує “збереження динаміки збільшення негативного сальдо зовнішньоторгівельного балансу України”. “Ми знову ж таки більше споживаємо ніж заробляємо. Це шлях у нікуди, коли Україна закріплюється, як ринок збуду для сусідів, а українці перетворюються на наймитів без права на забезпечене майбутнє”, – сказав він. Представник УНП наголосив, що “постійне лобіювання імпорту було характерним як для уряду ТИМОШЕНКО, так і для уряду АЗАРОВА”

“Обидві сили представляють великий капітал, котрий спродує більшу частину своєї продукції на зовнішньому ринку. Він зацікавлений у наддешевій робочій силі, а отже і низьких зарплатах. Тому він своїми діями веде до знищення малого і середнього бізнесу, як альтернативного місця роботи, та національного виробника готової продукції, бо той йому не цікавий”, – зауважив народний депутат.

Як приклад політик навів, “закупівлю корейських електропоїздів у рамках Євро-2012, коли в Україні виробляється аналогічна продукція”. “Мені також незрозуміло, чому уряд вперто купує іноземні автомобілі, коли своя промисловість на межі виживання”, – зауважив ДЖОДЖИК.

“Всім зрозуміло, що, коли б більшість чиновників їздили українськими автомобілями, як, наприклад, у Росії, Польщі, Німеччині, тоді б розвивався і науково-технічний потенціал, розроблялися б нові моделі, а кошти б працювали на економіку України, а не на економіки країн, з яких тепер товари іпортуються”, – сказав народний депутат.

Внаслідок самовільного водокористування комунальним підприємством у Шумську завдано збитків на суму 83,508 тис.грн.

Тернопільський нардеп-демократ Джоджик підколов Тимошенко і Ющенка