Тернопільський нардеп Джоджик хвилюється, що парламентська більшість хоче ввести пеню за неякісні послуги

Поділитися

 

Парламентська більшість хоче, щоб населення платило пеню за неякісні послуги ЖКГ, а тому не підтримала мораторію на нарахування пені”, – сказав народний депутат України, член комітету з питань бюджету  Ярослав Джоджик. Він зауважив, що свідченням цього є голосування депутатів: за введення мораторію на пеню за невчасно сплачені комунальні послуги проголосували 163 депутати із 420 зареєстрованих.

“Нам пропонують обкладати пенею споживачів і жодним чином не карати тих, чия безгосподарність веде до величезних втрат”, – наголосив представник УНП. ДЖОДЖИК підкреслив, що “починати потрібно не з пені, а з наведення ладу у самій системі ЖКГ”.

За його словами, “не можна вважати коректним нарахування пені за неякісні чи не повністю надані послуги, як це зараз є у сфері ЖКГ”. “Наприклад, замість нормативних 60 градусів, “гараяча вода” у батареях центрального опалення часто не дотягує і до 50. По-друге, у багатьох людей виникли проблеми з оплатою послуг ЖКГ через блокування їхніх коштів на рахунках банків із підконтрольними державі тимчасовими адміністраціями”, – сказав ДЖОДЖИК.

“Окрім того, треба враховувати й постійне урізання коштів на проведення реформ у енергетичній сфері і сфері ЖКГ”, – сказав представник УНП. Народний депутат нагадав, що “у 2010 році майже вдвічі було урізано кошти на інновації та енергозбереження кошти”. “Та ж ситуація і зараз”, – зауважив ДЖОДЖИК.

Він сказав, що “не видно логіки у діях влади”. “Спочатку треба ввести облік, підвищити якість, забезпечити виконання державою усіх зобов’язань, а тоді – підвищити вартість послуг і запровадити каральні санкції для несумлінних споживачів. Це і є позиція групи УНП”, – резюмував народний депутат.

Обіцянки влади не закривати школи у Кутківцях та Пронятині триматимемо на контролі

У Тернополі зловживали…кров’ю