У Почапинцях провели тиждень профорієнтації

Поділитися

Через брак інформації людина часто не може зробити остаточний вибір майбутньої професії. З цією проблемою дуже часто зустрічаються школярі. Тому з 14 по 18 лютого в приміщенні ЗОШ села Почапинці Тернопільського району було проведено Тиждень профорієнтації. Метою цієї  широкомасштабної акції була популяризація серед школярів робітничих професій.

Під час заходу учні представили стінгазети з описами того чи іншого фаху та практичними порадами, як його здобути. Відбувся й конкурс  малюнка. За допомогою олівців і фарб юнаки та дівчата відобразили на папері різні сфери професійної діяльності людини. Порадувало те, що більшість малюнків діти присвятили саме робітничим ремеслам.

Фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, які завітали у школу, розповіли школярам про широкий спектр адресних соціальних послуг державної служби зайнятості, про стан місцевого ринку праці та зрослий попит роботодавців на робітничі професії. Було обговорено проблеми вибору фаху, можливості подальшого працевлаштування. Учні довідалися про вимоги професій до працівника, про соціально-психологічні особливості деяких з них.

Загалом у заході взяли участь 89 школярів.

Понад 200 бібліотек Тернопільщини отримають книги про історичну місію українського народу «Історичні причини наших поразок і перемог» Ігоря Гирича.

У козівському районі розказали випускникам про роботу і перспективи