Відбулась презентація агротехнічного коледжу у Борщові

Поділитися

За сприяння Борщівського районного центру зайнятості випускники місцевої загальноосвітньої школи № 1 взяли участь у презентації  Борщівського агротехнічного  коледжу.

Захід розпочався з виступу заступника директора з навчально-виробничої роботи цього вищого навчального закладу Ярослава Парнети. Він розповів випускникам, що агротехнічний коледж за свою вікову історію пройшов шлях з 1898 року від сільськогосподарської школи до сучасного престижного вишу І-ІІ рівнів акредитації, який здійснює підготовку фахівців за спеціальностями: „Процеси, машини, обладнання агропромислового виробництва”, „Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва”, „Комерційна діяльність”, „ Будівництво та експлуатація будівель і споруд”, „Виробництво і переробка продукції рослинництва”, „Монтаж, обслуговування та ремонт електротехнічних установок в агропромисловому комплексі”. У коледжі створено навчально-матеріальну базу для ведення підготовки кваліфікованих робітників: водіїв автотранспортних засобів (категорій В і С), трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва (категорія А,В,С), ковалів ручного кування, токарів, лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу, мулярів, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарів з ремонту сільгоспмашин та устаткування, операторів комп’ютерного набору, продавців з лотка на ринку.

Школярам був продемонстрований відеофільм про діяльність навчального закладу, організацію на його базі дозвілля та гурткової роботи студентської молоді.  Йшла мова і про співпрацю агротехнічного коледжу з районним центром зайнятості. Зокрема, цьогоріч у виші особи зі статусом безробітного навчаються на ковалів та трактористів-машиністів.

Старшокласники відвідали навчальні лабораторії і кабінети закладу. Цікавою була інформація про те, що ще у 2004 році на базі агроколеджу було створено навчально-практичний центр з проведення виробничої діяльності разом з корпорацією „Колос”. Отож, студенти мають можливість на практиці вивчати нову вітчизняну та зарубіжну техніку.

У презентації навчального закладу взяли участь 73 випускники 9-11 класів Борщівської ЗОШ  № 1.

Кого варто скороти в Тернопільській облдержадміністрації? (опитування)

У Тернополі буде Тартак