Близько 300 тернополян цьогоріч поїдуть на зустріч із Папою Римським у Мадрид

Поділитися

Світовий День молоді цьогоріч відзначатимуть у столиці Іспанії. У 1984 році Папа Іван Павло другий закликав молодь Риму спільно відсвяткувати Рік покути, а вже наступного року Святіший Отець оприлюднив послання до молоді всього світу.

З того часу Світовий День Молоді відзначають кожних 3 роки. Вони вже проходили у Буенос-Айресі, Денвері, Маліні, Парижі, Римі, Торонто, Сіднеї та інших католицьких центрах світу. Цьогорічне свято відбудеться у столиці Іспанії – Мадриді. На зустріч із Папою Бенедиктом XVI приїдуть близько двох мільйонів паломників із понад вісімдесяти країн світу, в тому числі й з України.

Як повідомив голова молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської єпархії Української Греко-католицької церкви Отець Орест Павліський, з 10 лютого по 15 квітня триває офіційна реєстрація молодих українців для участі у Світовому Дні молоді.

Отець Орест Павліський: «З 11 по 15 серпня відбудеться зустріч у Барселоні. Це будуть так звані «Дні в єпархіях», куди приїжджає молодь для зустрічі з родинами, з церквою. Делегація з України вже зареєстрована в місті Барселона. З 16 по 21 серпня відбуватимуться офіційні заходи і все, що стосується зустрічі молоді з Папою в Мадриді».

Українські групи паломників проведуть закордоном близько двадцяти днів, включаючи переїзд. Як повідомив заступник голови молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської єпархії Отець Олег Харишин, коштуватиме така поїздка від 580 до 650 євро. У цю суму повністю входять витрати на дорогу, проживання реєстрацію та харчування.

Головна подія Світового Дня молоді – літургія від Папи Бенедикта XVI, що відбудеться 21-го серпня у Мадриді. Тернополяни та мешканці області, які мають бажання взяти участь у святі, повинні подати заявку до 15 квітня у молодіжну комісію Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ за номерами телефонів – 25-59-77, 42-59-77 або (067) 350-44-45.

ІНТБ

Тернопільським “балаболкам” -“лафа”

Із 8 березня українці-боржники не зможуть виїхати за кордон