Із 8 березня українці-боржники не зможуть виїхати за кордон

Поділитися

Із 8 березня громадян, які прострочили кредитні платежі, можуть виселити з квартири і заборонити виїзд за кордон. У цей день набуде чинності нова редакція Закону «Про виконавче провадження».

«Закон розроблено на підставі досвіду світової банківської практики і дуже потрібний банкам. Останнім часом позичальники, не бажаючи платити, стали звертатися до суду і навіть вигравати. Поки що виконавча служба була позбавлена інструментів ефективної роботи, у боржників була маса можливостей її блокувати. Тепер же зупинити виконання рішення суду буде нереально», – пояснив радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ «Газеті по-київськи».

У законі передбачено, що виконавчі служби отримують доступ до всіх електронних баз, що стосуються майна. Вони зможуть безкоштовно користуватися даними БТІ, земельного кадастру, МРЕВ, виявляти майно боржника, накладати на нього арешт і продати за рішенням суду. Якщо за громадянином числиться борг і кредитор звернувся до суду – боржника не випустять за кордон, повыдомляє ІНТБ

Близько 300 тернополян цьогоріч поїдуть на зустріч із Папою Римським у Мадрид

Фотовиставка «Міжнародний жіночий день – і100рія у фотографіях»