Учні Тернопільської загальноосвітньої школи №9 ще з понеділка поспішали на уроки разом… із матусями й татусями

Поділитися

Правда, незвичне нововведення діяло лише тиждень — у навчальному закладі традиційно провели батьківські дні.

  • Тиждень, протягом якого мама із татом мають змогу дізнатися про шкільні здобутки своєї дитини та поспостерігати за роботою педагогів, організовують уже всьоме, ? розповідає директор навчального закладу Григорій Рибак. Так само цікаво й учительському колективу зав’язати ближче знайомство із сім’ями вихованців.
  • Заступник директора з навчально-виховної роботи Лариса Патряк запевнила, що протягом п’яти робочих днів не нудьгували ні дорослі, ні малі. Упродовж тижня святкову програму наповнили родинні свята, літературно-музичні композиції на честь Кобзаря, щоденні уроки-порадники для батьків, виставки, на яких демонстрували українські пейзажі учнів-художників, світлини юних фотографів на тему «Моя сім’я і я», а в бібліотеці діяла виставка книжок про специфіку взаємовідносин між дитиною та її родиною.
  • Не забула дирекція і про конкурси. Наприклад, учні мали самостійно вивчити і відтворити генеалогічне дерево свого роду. Класний керівник 5-А, вчитель історії Микола Качунь розповів, що одним із найстаранніших серед його вихованців виявився Юрчик Осадко. Хлопчик гарно малює, тому на родинному дереві власноруч зобразив по одному портрету для кожного родича.
  • З конкурсом учнівських проектів «Моє родове дерево» відверто конкурувала репрезентація дитячих хобі. Воно й не дивно, адже того дня вчителі дозволили школярам привести до навчального закладу не лише батьків, а й прихопити із собою домашніх улюбленців.
  • Початок батьківського тижня педагогічно-учнівський колектив розпочав із Хресної дороги. До дітей завітали гості із Тернопільської вищої духовної семінарії імені Йосипа Сліпого. Семінаристи пояснили учням, як слід правильно постити, нагадали історію посту.
  • Можливо, батьківський тиждень, а отже, й додаткова увага сім’ї до своїх чад подарує сучасним дітям, крім матеріального, й інше, довірливе крило, якого їм часто бракує.

Мар’яна БОБРІВЕЦЬ.

Під спідницею Тимошенко

На Тернопільщині безробітні допомагають впорядковувати дороги