На Тернопільщині безробітні допомагають впорядковувати дороги

Поділитися

Нещодавно в приміщенні Тернопільської райдержадміністрації відбулась розширена нарада з керівниками автодорожніх служб міста Тернополя та Тернопільського району та голів сільських рад про виконання розпорядження голови облдержадміністрації щодо організації громадських робіт з впорядкування автомобільних доріг.

Учасники наради акцентували увагу на акції з благоустрою, яка вже розпочалася у місті та районі і має бути проведена у всіх населених пунктах. Досвід минулих років свідчить про її важливість та суспільну користь.

Сільські голови високо оцінили переваги від проведення оплачуваних громадських робіт та пообіцяли сприяти їх активному проведенню.

З початку року Тернопільським міськрайонним центром зайнятості  укладено 8 договорів про залучення безробітних до участі в оплачуваних громадських роботах з утримання автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування. До участі у цих роботах залучено 38 безробітних.

Станом на 24.03.2011 укладено договори з підприємствами:

§                   філією «Тернопільський райавтодор», згідно якого  працевлаштовано 11 осіб. Безробітні  працюють на відрізку дороги в районі с. М. Ходачків на автотрасі «Тернопіль – Скалат». Виконуються роботи по розчищенню придорожньої смуги від самосіву, обрізанню гілок дерев  та кущів.

§                   ТФ «Великоберезовицька ДЕД» – всього працевлаштовано 10 осіб. На даний час 4 особи працюють з впорядкування траси «Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече».  Безробітні  вирубують  та складають кущі в районі «332 км» – біля м’ясокомбінату.

§                   ТФ «Тернопільська ДЕД». Згідно угоди, укладеної з на березень-квітень 2011 року, заплановано працевлаштування 10 осіб для виконання робіт по благоустрою придорожніх смуг, прибирання їх від сміття, вирубці  самосіву.

Нарада пройшла в активній і конструктивній обстановці. Її учасники вирішили і надалі співпрацювати для спільної мети – підтримання чистоти та порядку в придорожніх смугах.

Учні Тернопільської загальноосвітньої школи №9 ще з понеділка поспішали на уроки разом… із матусями й татусями

У “Бункермузі” відкрили персональну виставку Олександра Гурістюка (відео)