До Міжнародного дня театру в Тернополі презентують драму «Глитай, або ж Павук»

Поділитися

«Вистава, що кричить про духовність, людську гідність, чесність та правду», – так охарактеризував п’єсу «Глитай, або ж Павук». Її покаже на сцені Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка її режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила.

В’ячеслав Жила, режисер-постановник: «В центрі всієї вистави – ікона Божої Матері. Під кінець вистави, коли люди йдуть на злочин, переступають межу дозволеного, ікона зникає – залишається порожнє місце. Якщо ми будемо жити бездуховно, то, напевно, без Бога в серці ми втратимо дуже багато».

Марія Гонта, у ролі Стехи: «Якщо є в нашому житті такі павуки, то нехай вони подивляться на себе з боку: які вони бідні і вбогі духовно. Є такі матері, які хочуть своїй дочці багатого чоловіка – не враховуючи те, що щастя ні за які гроші не купиш».

Драму Марка Кропивницького «Глитай, або ж Павук» приурочили до Міжнародного дня театру. Прем’єрні покази відбудуться 26, 27 та 30 березня.

Ігор Сачко, директор театру: «Коли я перечитую цю п’єсу, то мені здається, що вона написана не позавчора і не вчора. Так ніби вона писалась для нашого часу, для нашого дня. Тому, мабуть, режисер-постановник Жила і обрав її до постановки», повідомля ІНТБ

Студенти Тернопільського національного педагогічного університету закохувались один в одного за 90 секунд

Таксі у Тернополі