Голова податкової служби України “наїхав” на тернопільських підпримців

Поділитися
Підприємці не хочуть сплачувати зарплати, які б відповідали гідним стандартам життя

Увага! Відкрито в новому вікні.

„Підприємці не хочуть сплачувати зарплати, які б відповідали гідним стандартам життя в Україні. Це з’ясувалось у процесі автоматичного відшкодування ПДВ, одним із критеріїв відбору до якого був рівень заробітної плати працівників на підприємствах, які претендують на таке відшкодування. На жаль, цього критерія ( не менше 2,5 мінімальних зарплат протягом 4-х звітних періодів ) не змогли дотриматися більше ніж 80 відсотків претендентів”, – про це заявив Голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко під час зустрічі з представниками компаній – членів Європейської Бізнес Асоціації 17 березня 2011 року.

„ Як можна відшкодовувати податок тим, хто не хоче забезпечити гідний рівень життя своїх працівників? Загалом сам процес автоматичного відшкодування ПДВ – без перебільшення історичний крок, який покликаний зробити ведення бізнесу в Україні цивілізованим, прозорим та соціально відповідальним, ” – наголосив Віталій Захарченко.

У свою чергу, податкова служба уже зробила ряд кроків назустріч бізнесу. Наприклад, план перевірок у першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом попереднього уже скорочено на 30 відсотків, у другому кварталі його буде зменшено на 50 відсотків, при цьому перевірки сумлінного малого та середнього бізнесу взагалі заборонено.

Представники підприємницького сектору під час зустрічі поінформували керівництво ДПСУ про проблемні питання у застосуванні положень Податкового кодексу.

„Нам важливо, щоб ви почули „живе дихання” бізнесу. Загалом ми позитивно сприймаємо ті меседжі, які надходять останнім часом від податкової”, – зазначила Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев”янко.

„Податкова служба прагне того, щоб це були не декларативні заяви, а реальні позитивні зміни”, – резюмував Віталій Захарченко.

Заступник Голови ДПСУ Сергій Лекарь звернув увагу учасників зустрічі на існуючі ризики роботи підприємців із контрагентами: „Податкова має можливість попереджувати бізнес в режимі он-лайн про існуючі ризики, що дає змогу упередити проблеми в його діяльності. Це – наш партнерський підхід”.

Досягнута домовленість про подальші регулярні зустрічі для ведення активного діалогу податкової та бізнесу. Над цим уже працюють ряд спільних робочих груп, в тому числі і в регіонах.

Довідково: ЄБА об”єднує понад 800 європейських, українських та міжнародних компаній.

 

Прес-служба ДПА України

ТОП-5 найкращих квартир Києва. А в Тернополі?

Тернопіль – інформаційна столиця України