Губернатор Хоптян вже так напрацювався, що ставить інформацію на сайт облдержадміністрації про подешевшання віз до Польщі

Поділитися

За інформацією Генерального Консульства Республіки Польща  у Львові з 1 березня 2011 року оплата за розгляд візової анкети на отримання національної візи типу D становитиме 20 євро.

Однак зниження вартості з 35 до 20 євро стосується виключно національних віз, ціна шенгенських віз залишатиметься старою.

Про це повідомили в управлінні зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності обласної державної адміністрації.

В управлінні вже нічого не говорять про ініціативу Хоптяна повернути всіх заробітчан на Тернопільщину.

Польська національна віза коштуватиме 20 євро незалежно від місця проживання і подачі документів громадянина України. Більш детальну інформацію про порядок отримання візи до Польщі, бланки анкет можна отримати за посиланням http://www.lwowkg.polemb.net/index.php?document=123.

Варто зазначити, що запровадження безвізового режиму короткотермінових поїздок громадян України до ЄС є пріоритетом державної політики у сфері європейської інтеграції. На даний час Україна реалізовує План Дій з лібералізації візового режиму, наданого Європейським Союзом на саміті в Брюсселі 22 листопада 2010 року.

Планом дій передбачається, зокрема, ратифікація низки конвенцій ООН і Ради Європи, створення єдиного міграційного органу, схвалення концепції державної міграційної політики, створення державного електронного демографічного реєстру, впровадження біометричних паспортів.

На Тернопільщині відбулись змагання з санного спорту

У Хлопівці відкрито храм-каплицю