Як влада господарює на Козівщині: порушень на пів мільйона гривень

Поділитися

Закупили довідники … для складу

Плановою ревізією фінансово-господарської діяльності відділу освіти Козівської РДА встановлено фінансових порушень на загальну суму 570  тис.гривень.

Зокрема, внаслідок порушень, допущених при нарахуванні заробітної плати, протягом ревізійного періоду працівникам зайво нараховано та виплачено надбавок, премій, винагород, відпускних на загальну суму 33,7 тис. гривень та не донараховано заробітної плати на суму 74,7 тис. гривень. Переплати заробітної плати призвели до зайвого перерахування внесків до державних цільових фондів на загальну суму 12,3 тис. гривень.

В грудні 2009 року відділом освіти не за цільовим призначенням використано 101,7 тис. гривень.

Протягом 2008-2009 років проведено реконструкцію будівель котелень двох шкіл району, на суму якої не збільшено їх балансову вартість, що призвело до заниження балансової вартості  основних засобів установи на 317,4 тис. гривень.

Також ревізією встановлено, що всупереч вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 22.10.2008 №943 «Про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів», відділом освіти упродовж першого півріччя 2010 року замовлено та оплачено виготовлення 397 примірників інформаційного видання «Освітні заклади Козівщини», 350 з яких на суму 19 тис. гривень до початку проведення ревізії не використовувались та знаходились на складі установи.

За допущені порушення фінансової дисципліни 7 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на суму 1,1 тис. гривень. За порушення бюджетного законодавства на начальника відділу освіти складено протокол за ст. 164-12 КУпАП, який надіслано на розгляд суду.

Матеріали ревізії передано в правоохоронні органи, про її результати поінформовано  Козівську районну державну адміністрацію, повідомила “Про все” прес-служба КРУ в Тернопільській області

Тернополяни взяли участь у першому семінарі проекту «Вища політична школа – нові принципи лідерства»

Про професії в ігровій формі