На Тернопіллі створюють нові робочі місця за рахунок дотацій роботодавцям

Поділитися

Обласна служба зайнятості у січні-лютому цього року здійснювала необхідні заходи щодо надання дотацій роботодавцям на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних. Як результат, укладено 113 договорів із 103 роботодавцями і працевлаштовано на дотаційні місця 112 безробітних, з них 75 жінок, 66 молодих осіб віком до 35 років, 44 жителі сільської місцевості та 71 особу, яка відноситься до категорій населення, що не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.

Зокрема, тісно співпрацює з Бучацьким районним центром зайнятості місцеве ТзОВ «Рембуддільниця». Директор цього товариства колишній безробітний. Свого часу він за сприяння РЦЗ зайнявся підприємницькою діяльністю, зареєстрував підприємство, а згодом почав надавати роботу й особам, які зареєстровані в центрі зайнятості. Протягом 2002-2010 років дотаційні робочі місця в «Рембуддільниці» було надано 30 безробітним, більшість з яких і донині успішно трудяться, мають гідну заробітну плату. Вже у 2011 році 6 безробітних пройшли професійне навчання на підприємстві та були працевлаштовані на постійну роботу, в тому числі 1 особа – на дотаційне робоче місце.

Тісні ділові контакти З Гусятинським районним центром зайнятості склалися у приватних підприємців М.В. Балябас та Р.Д. Халбаєва. Створивши власний бізнес з надання побутових послуг сільському населенню, вони відкрили мережу перукарень як у Гусятині, так і на території району. Роботодавці відчули нагальну та перспективну потребу в кваліфікованих спеціалістах. На допомогу прийшли фахівці РЦЗ. З серпня 2010-го по теперішній час, після проходження стажування, на постійну роботу до цих підприємців було працевлаштовано 7 безробітних, в тому числі у лютому 2011 року двоє – на дотаційні робочі місця.

З початку 2006 року зі Збаразьким районним центром зайнятості активну співпрацю налагодив місцевий приватний підприємець Ю.М. Комендат, який займається роздрібною торгівлею продовольчими та непродовольчими товарами. Лише впродовж 2006-2008 років служба зайнятості допомогла йому знайти 12 працівників з числа колишніх безробітних, в тому числі 6 – з наданням роботодавцю дотації. З відкриттям у 2009 році закладу громадського харчування в даного роботодавця виникла потреба у нових кадрах. І знову за сприянням у їх підборі Ю.М. Комендат звернувся до фахівців РЦЗ. Отож, за 2009-2010 роки на дотаційні робочі місця  вдалося працевлаштувати 5 безробітних. А у лютому ц. р. – 1 особу, яка підпадає під 5% квоту.

Приватний підприємець з Кременеччини С.О. Остапчук власник сітки затишних кафе у містах Кременець та Почаїв. А забезпечити ці заклади кваліфікованими робочими руками йому допоміг Кременецький районний центр зайнятості. Загалом з квітня 2004 року по нині на роботу до підприємця РЦЗ влаштував 32 безробітних, більшість з яких працюють і зараз, в тому числі 13 – шляхом надання роботодавцю відповідних дотацій (1 чол. – у січні цього року).

А от сільськогосподарське підприємство «Влад» займається вирощуванням та переробкою сільськогосподарських культур на Лановеччині.  Тут на дотаційних робочих місцях, створених за сприяння Лановецького райцентру зайнятості, працює 18 колишніх безробітних (1 особа працевлаштована у  січні цього року).

 

Чортківщина буде без світла

Що буде із Тернопільською школою допризовної підготовки?