На тернопільському ставі відбувся чемпіонат України

Поділитися

На`головному`водоймищі обласного центру щороку проводять чимало різних турнірів із зимового рибальства, проте досі на них змагалися лише представники нашого і сусідніх регіонів. А ось з 11-го по 13-те березня на міському ставі вперше проходив Чемпіонат України з ловлі на мормишку. До Тернополя приїжджало 50 спортсменів у складі команд з Волинської, Рівненської, Київської, Чернівецької, Житомирської, Львівської, Вінницької і Дніпропетровської областей та міста Києва. Серед них було і 11 чемпіонів світу з зимового лову риби на мормишку.

У п’ятницю спортсмени лише вивчали водоймище, а у вихідні відбулися змагання. Команди розташували у п’яти секторах, до яких суддівська бригада не допускала ані журналістів, ані вболівальників, аби ті не заважали учасникам. Уже в перший день змагань спортсмени впіймали загальною загалом понад 36 кілограмів риби, повідомляє http://t-v.te.ua

Обласна федерація рибальства подбала про польову кухню, на якій готували рибалки, які не брали участі в змаганнях. Віктор Польовий із Хоросткова частував запашною юшкою, кашею і теплими напоями не лише рибалок, а й усіх охочих.

Найбільшою рибиною, яку впіймали на цьому чемпіонаті, став окунь вагою 350 грамів. За підсумками двох днів перемогу здобула команда з Київської області, якій вручили почесний чемпіонський кубок. З другим показником завершили турнір спортсмени з Рівненщини, а бронзові нагороди дісталися рибалкам з Києва. В особистому заліку переміг киянин Денис Новгородський, який за два дні упіймав понад 2 кілограми риби.

Президент федерації риболовного спорту Олег Дида подякував тернополянам за високий рівень організації турніру, а керівникам правоохоронних органів та МНС – за сприяння у проведенні змагань та допомозі в охороні громадського порядку й безпеки рибалок на кризі.

Що із зарплатою в Тернополі

Суперфізик з Гусятина