Суперфізик з Гусятина

Поділитися

Впродовж багатьох років знання з фізики передає своїм учням викладач-методист, «Відмінник освіти України» Володимир Іванович Зубков. Саме завдяки його кропіткій праці багато учнів стали переможцями обласних та всеукраїнських олімпіад з фізики, вступили на навчання до ряду вищих навчальних закладів, в тому числі і до Національного університету імені Тараса Шевченка.

У своїй роботі Володимир Іванович використовує різні методи і підходи, що розвиває у його учнів бажання вивчати фізику.

Нещодавно для студентів-першокурсників Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя Зубков В.І. організував інтелектуальну гру «Суперфізик», комп’ютерну програму до якої розробив студент-третьокурсник Пашківський Михайло.

Для участі у грі кожна з груп першого курсу виставила свою команду у складі 4 студентів. П’ять команд змагалися на п’яти етапах інтелектуальної гри. У детектив-шоу «Їх знали тільки в обличчя» на екрані показували фотографії вчених-фізиків з формулами відкритих ними законів, а студенти називали прізвища вчених. Свої знання про фізичні явища, процеси, прилади учасники гри змогли продемонструвати на наступному етапі «Вгадай з кількох підказок». Фізичні задачі з детективним сюжетом у детективній агенції «Справа №…» викликали особливий інтерес у студентів і захоплення у відшуканні правильної відповіді. Велику кількість балів своїй команді змогли принести капітани команд у конкурсі капітанів, який проводився за зразком теле-шоу «Своя гра». Найбільшу кількість балів вдалося здобути капітану  — студентці 15 групи Антонів Єсенії. Після п’ятого конкурсу «Анімованого кросворду» визначилися переможці  — команда 15 групи і команда 11 групи.

Для визначення переможця обом командам запропонували зіграти «Брейн-ринг», на який виносилися запитання на знання, кмітливість, і, навіть, жартівливі питання. Зокрема, відповідь «Професор, викладач» на запитання: «Яким метром не можна виміряти довжину?» гарно розвеселила всю аудиторію. У результаті розгляду 20 запитань перемогу у конкурсі і у всій грі здобула команда 11 групи, за що в подарунок отримала приз — символ мудрості — сову.

Але на цьому гра не закінчилася. Володимир Іванович запропонував одному учаснику команди-переможця позмагатися з ним і отримати звання «Суперфізика». Конкурс «Хто бажає стати суперфізиком» проходив за ідею теле-гри «Хто хоче стати мільйонером». З Зубков погодився зіграти Пашко Іван, від гри якого отримали задоволення всі присутні в аудиторії, адже Іван відповів на 9 запитань, дійшовши до другої неспалимої суми. Пашко Іван став переможцем інтелектуальної гри «Суперфізик», а звання «Суперфізик» так і залишається за Зубковим Володимиром Івановичем, повідомляє http://www.guscollege.com

На тернопільському ставі відбувся чемпіонат України

Студенти з Гусятина стажуються у …Франції