Національна ідея від Валерія Пилипенка

Поділитися

Національна ідея, яку я пропоную, є глобальною, всеохоплюючою – це та ідеологічна основа, на якій сьогодні справді можливо об’єднати весь український народ. Вона реалізується через національні інтереси у внутрішній і зовнішній політиці держави. Це і стратегія розвитку держави, і політична програма, і економічна політика, це єдність духовності і моралі на основі менталітету народу, це суспільний капітал нації.
Вона буде зрозумілою і близькою не лише для етнічних українців, але й для українських росіян, татар та інших народів, для яких Україна є батьківщиною.
В основі національної ідеї лежить постійне зростання добробуту народу, забезпечення і збереження умов для розвитку майбутніх поколінь на основі своєї державності, економічної самодостатності, культури, мови, духовності, освіченості.
Особливості і ознаки української нації, специфічні природні ресурси і географічне положення, самодостатність нації зумовлюють те, що в Україні може бути тільки українська модель розвитку – не європейська, американська, чи японська, а тільки українська.
Щоб Україна стала розвинутою державою із високим життєвим рівнем народу, щоб перейти до стану економічного зростання і до статусу розвинутих держав, в основу ідеології нового курсу реформ може бути покладена лише така національна ідея як основа злагоди, єднання і цілеспрямованої діяльності суспільства в інтересах кожного її члена та майбутніх поколінь. Ця ідея може бути реалізована українськими патріотами.
Для тих, хто не розуміє взагалі про що йде мова, пояснюю:
Національна ідея
Це головна мета, у якій враховано зміст історії та життя народу України, доленосний фактор, здатний об’єднати народ на переломних, критичних етапах історії, пробудити у нього героїзм, готовність до подвигу та самопожертви в ім’я досягнення багатовікових мрій, надій та сподівань суспільства, яка увійшовши у свідомість етносу та його еліти, народить якісно новий, значно вищий рівень свідомості, здатний врахувати інтереси усіх членів суспільства, а також якісно новий зміст буття, який не виходячи за чисто етнічні устремління: зберегти себе як народ, зберегти свою територію (життєвий простір), дає можливість забезпечити достаток, гідний рівень життя нашим людям без катаклізмів, потрясінь та крові; дозволяє створити систему високих моральних цінностей, що стане цементуючим початком нації, той абсолют, який складається в системі цінностей кожної особистості, здатний пройти через душі людей, освятитись їх релігією та мораллю, коли народ має можливість зрозуміти свою єдність, свій внутрішній зв’язок, свій історичний характер, традиції, становлення та розвиток, свою долю та призначення, зробить їх предметом своєї свідомості, мотивацією своєї головної мети, чіткий план дій, на якому мають замикатись всі людські творчі зусилля, як скарбниця досягнень та надбань національної культури, що здатна дати можливість та надихнути народ реалізувати весь свій творчий потенціал.
Це духовна концентрація національної самосвідомості, здатна об’єднати наміри, думки, менталітет, духовне життя в рамках однієї ідеї, для розуміння мети свого існування, свого призначення, як повноцінного, цивілізованого, здорового та сильного суспільства.
За допомогою цього нація має стати розумним, органічно взаємопов’язаним, логічно функціонуючим та єдинним суспільним організмом, створити сприятливі умови для відбору самих достойних та талановитих людей, для якнаефективнішого просування їх на вершину громадської суспільної ієрархії, шляхом реалізації ними особистого внутрішнього потенціалу справі служіння за процвітанню українського народу і отримання за це адекватного визнання.
Український народ є виразником національної ідеї в її возвеличенному розуміні: має визнати біблійські заповіді, стати консолідуючим фактором молодого слав’янського світу в якості духовного наставника, він має побудувати гуманний та досконалий державний лад, який базуватиметься на трьох складових: незалежність, державність та соборність, для самого себе, а також навчити цьому всі народи, виконавши свою мессіанську місію – духовного світового слуги торжества істини, миру, злагоди, правди та справедливості.
Українська національна ідея, відповідно до моїх пропозицій, має бути основана на конструктивному націоналізмі, яка передбачає, розуміє та визнає повагу до національної гідності інших народів.
Напрямок роботи по реалізації національної ідеї – формування елітарного суспільства. Еліта – лице нації, возвишає її, відбірна частина, кращих із найкращих, творці інтелектуальних цінностей: вчені, філософи, політики, економісти, вчителі, журналісти, поети, письменники – ті хто формує колективний інтелект нації, той хто дає народу логіку поведінки і боротьби, істинні лідери свого народу, спроможні повести його шляхом торжества істини, правди, справедливості, одвічних і не змінних високих моральних цінностей, восстановити втрачену гармонію, ідеали добра, людяності та гуманізму.
Тому що все, що є хорошим у світі є праведним та істинним; саме тому, що все що є хорошим у світі не заперечує Христа, а стверджує, що Він є. І лише Господь Бог у цьому світі малими силами може творити великі діла. Кожен народ, який живе праведним життям, виконує заповіді його, наділений саме цією здатністю: “Не хлібом єдиним має жити людина, а кожним словом Божим!”. А хто проти цього, вимушений у поті лиця свого, їсти хліб свій, до останніх днів своїх.
Слово Боже можемо порівняти із насінням, бо все що є добрим йде лише від Бога. Якщо ви знайдете місце у вашому серці, де могло би бути посаджено це насіння, і ось, якщо воно хороше і здорове насіння, і ви не заперечите його вашою зневірою, противлячись Духу Господньому, то воно почне рости у вашій душі; і коли ви відчуєте цей ріст, ви почнете говорити собі: це, мабуть хороше насіння та добре слово, тому що воно починає возвишати та возвеличувати душу вашу; воно починає просвящати ваше розуміння, воно стає все приємнішим та зрозумілим для вас, і ви обов’язково здогадаєтесь, що ви не можете зрозуміти одразу все, саме тому, що пізнання ваше є, поки що – недосконалим.
А тому, якщо насіння росте – воно хороше, тому що ваше розуміння починає поліпшуватись, а розум розширюватись.
Чи істинно все це? Я говорю вам: да., тому що це є світло; і все що є світлим – добре, оскільки його можна розрізнити, і ви можете зрозуміти, що це є добрим. Та ось після того, як ви побачили це світло, чи досконалим є ваше розуміння та повним пізнання його?
Я говорю вам: ні; але ви не повинні відкладати в сторону вашу віру, бо по вірі вашій і буде вам, так як ви примінили вашу віру лише для посадки насіння, щоб цим самим досвідом взнати – чи хороше це насіння.
І ось, коли із насіння починає рости дерево, і ви скажете: будемо турботливо доглядати його, щоб вкорінилось воно, виросло й принесло вам плоди. І якщо ви будете доглядати його із належною увагою, воно вкоріниться, виростить та принесе плоди.
Але коли ви не доглянете за деревом і не надумаєте піддобрити його, воно не вкоріниться, і, коли промінь сонця впаде на нього та опалить його своїм промінням, воно не маючи коріння, засохне так, що ви будете вимушені викинути його.
Це не тому, що насіння було не хорошим, і не тому що плід його був не бажаним для вас, а все через те що не родюча та не добра земля ваша, і ви не хочете дати вашому дереву поживних речовин, а тому ви не будете мати і плодів від нього.
Але якщо ви будете підживлювати слово, передбачуючи очима віри плоди його, воно почне рости ще більш старанно і це буде дерево, що проросте в життя вічне.
І за ваші старання, за ваше терпіння, за вашу віру і за те, що воно змогло вкоріниться у серці вашому, з часом ви знімете плоди, які будуть “самими дорогими, самими солодкими та самими чистими на світі; і ви будете насолоджуватись цими плодами, допоки не насититесь, допоки не задовільнете ваш голод і вашу спрагу.
Тоді, брати мої, ви пожнете нагороду за вашу віру, за старане та наполегливість: дерево принесе вам плоди такі, що всі ваші очікування виправдаються у стократ.

http://www.facebook.com

26 серпня у Тернополі відбудуться водо-моторні змагання

На Тернопільщині спочатку березня вже сталося три пожежі з причини короткого замикання електромережі