Порушено кримінальну справу стосовно заступника начальника одного з управлінь Тернопільської ОДА. Чиновник отримав 500 доларів хабара

Поділитися

Слідчий прокуратури Тернопільської області порушив кримінальну справу стосовно заступника начальника одного з управлінь ОДА за фактом вимагання та отримання ним хабара за ч.2 ст.368 КК України.
Дослідчою перевіркою, проведеною разом з УДСБЕЗ УМВС України в області встановлено, що чиновник вимагав у тернополянки хабар в сумі 1000 доларів США за сприяння у виготовленні документів у господарській діяльності в медичній галузі. Жінка неодноразово зверталася до посадовця про видачу довідки для виготовлення ліцензії по сестринській справі. Медик збиралась надавати клієнтам послуги з масажу.
За видачу довідки та сприяння у виготовлення ліцензії держслужбовець «попросив» у тернополянки 1000 доларів США, з яких 500 жінка мала б передати після отримання довідки, а решту суми – після отримання ліцензії.
Близько 14 години 25 березня 2011 року жителька обласного центру у службовому кабінеті чиновника в приміщенні ОДА передала чиновнику 500 доларів США в якості хабара. Того ж дня порушено кримінальну справу.

Прес-секретар прокурора області Леся Долішна

Краще гірка правда, аніж окозамилювання, яке ллється з урядових джерел за межі України

Рухівці Тернопільщини вшанували день пам’яті, 12-у річницю з дня загибелі Героя України, першого голови Народного Руху України В’ячеслава Чорновола