Семінар у сільраді

Поділитися

Тернопільський міськрайонний центр зайнятості провів у Романівській сільській раді семінар з соціальними партнерами на тему «Шляхи сприяння зайнятості сільського населення». У заході взяли участь 10 місцевих роботодавців,  Г. Я. Петріченко, голова сільради та Г. І. Семенчук, завідувач сектору розвитку підприємництва, інвестицій, зовнішньоекономічної діяльності та регулярної політики управління економіки Тернопільської райдержадміністрації.

Представники підприємств, що розташовані на території Романівки, розповіли про свої досягнення, проблеми та перспективи, про співпрацю зі службою зайнятості, зокрема, щодо працевлаштування безробітних та залучення їх до оплачуваних громадських робіт.

Директор міськрайцентру зайнятості А. В. Куриляк розповів присутнім про стан ринку праці Тернополя та Тернопільського району, про причини сільського безробіття і те, яким чином вдається залучати осіб зі статусом безробітного до роботи на селі.

– Одним із шляхів підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці є професійне навчання, – заявив Анатолій Васильович. – Служба зайнятості здебільшого спрямовує осіб зі статусом безробітного на оволодіння робітничими професіями, такими як тракторист-машиніст сільгоспвиробництва, робітник фермерського господарства, овочівник, садовод, дояр, плодоовочівник; заготівельник продуктів і лікарської сировини і т. д. Після завершення профнавчання практично всіх безробітних, котрі мешкають у сільській місцевості, працевлаштовуємо.

– А ще, – наголосив директор ТМРЦЗ, –  докладає чимало зусиль, щоб безробітні селяни започатковували власну справу. Сприяємо їм у складанні бізнес-планів, безкоштовно навчаємо основам ведення бізнесу, найперше, з вирощування, переробки й реалізації сільгосппродукції, організації сільського зеленого туризму.

Про проблеми соціальної інфраструктури села, відновлення побутової сфери, створення умов для закріплення в сільській місцевості випускників вищих навчальних закладів говорив  завідувач сектором розвитку підприємництва, інвестицій, зовнішньоекономічної діяльності та регулярної політики управління економіки Тернопільської райдержадміністрації Г. І. Семенчук.

Голова Романівської сільської ради Галина Петріченко подякувала службі зайнятості за співпрацю, бо значною мірою і завдяки їй на території сільради діють 4 меблеві цехи, цех з виготовлення дитячих колясок, 5 магазинів, заправка, здійснюється ремонт вантажних автомобілів.

Тернопільські греко-католики отримали нового главу церкви

У Тернополі піарять професію військового артилериста