У Тернополі піарять професію військового артилериста

Поділитися

23 березня 2011 року в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості проведено  міні-ярмарок вакансій з метою сприяння 162 Територіальному центру комплектування військовослужбовцями за контрактом у м. Тернополі та області у відборі громадян призовного віку на військову службу за контрактом.

У міні-ярмарку вакансій прийняло участь 12 безробітних призовного віку.

Від 162 Територіального центру були присутніми: старший офіцер 162 Територіального центру – майор Суліма І.М. та головний старшина – старшина Лісовський О.Г., які виступили із лекцією та продемонстрували відеофільм про умови прийому на військову службу за контрактом.

162 Територіальний центр комплектування військовослужбовцями за контрактом у м. Тернополі та області проводить відбір громадян призовного віку, які мають вищу, професійно технічну або повну загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби, військовозобов’язаних, а також жінок, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою віком від 18 до 35 років – на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського  складу. На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які визнані військово-лікарськими комісіями придатними за станом здоров’я до проходження військової служби, мають відповідну фізичну підготовку, та пройшли професійно-психологічний відбір.

В Збройних Силах України з 2009 року запроваджена нова система підготовки військовослужбовців за контрактом. Відтепер громадяни, які бажають вступити на військову службу за контрактом та не проходили строкової військової служби, направляються до навчальних центрів для підготовки за обраною спеціальністю. Термін навчання становить до 3 місяців. Після закінчення навчання більшість контрактників службу будуть проходити на теренах нашої області. Наступна відправка громадян бажаючих вступити на військову службу за контрактом буде проводитися в квітні 2011 року.

Згідно Закону України військова служба в Збройних Силах України є державною службою особливого характеру. Час проходження військової служби зараховується громадянам до загального стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби. Крім цього 162 Територіальний центр комплектування військовослужбовцями за контрактом здійснює відбір громадян для вступу до вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України. Для вступу приймаються особи, які відповідають вимогам проходження військової служби, а також військовослужбовці та військовозобов’язані, які не мають військових звань офіцерського складу та мають повну загальну середню освіту.

Тернопільський міськрайонний центр зайнятості співпрацює із 162 Територіальним центром комплектування військовослужбовцями за контрактом впродовж кількох останніх років. Міні-ярмарки вакансій, семінари, зустрічі із безробітними проводяться щомісячно у Будинку праці – на території Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

Семінар у сільраді

Голова обласної ради Олексій Кайда відзначив кращого футболіста міжнародного футбольного фестивалю “VІІІ Trofeo carnevale di Gallipoli», гравця тернопільської команди «Соколята» Василя Мад’яра