Студентка факультету банківського бізнесу Тернопільського національного економічного університету Тетяна Маслова переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Поділитися

Студентка факультету банківського бізнесу Тернопільського національного економічного університету, учасник студентського наукового гуртка кафедри банківської справи « Грошова парадигма» Маслова Тетяна Ярославівна стала переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.
Виступивши із доповіддю на тему: « Монетарна політика Федеральної резервної системи США та її вплив на глобальний фінансовий простір» , Тетяна Маслова була нагороджена дипломом І ступеня за результатами проведення Підсумкової науково-практичної конференції II-го туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності « Фінанси, грошовий обіг і кредит» , що проходила 17-18 березня 2011 року.
У своїй доповіді Тетяна на високому науковому рівні охарактеризувала практичні аспекти використання основних інструментів монетарної політики Федеральної резервної системи США, зокрема таких як: операції на відкритому ринку, дисконтну політику, управління резервними вимогами. Було проаналізовано чинники, що вплинули на механізм розгортання фінансово-економічної кризи в США та її вплив на національні господарства різних  країни світу, а також відзначено заходи ФРС щодо подолання наслідків світової фінансової кризи. Зокрема, Тетяна особливу увагу приділила характеристиці політики « кількісного пом’ якшення» , тобто спеціальній урядовій програмі, пов’ язаній зі зміною балансу центрального банку країни, завдяки операціям із купівлі-продажу федеральних облігацій уряду та інших цінних паперів.
У доповіді було проаналізовано коливання валют провідних країн світу (японської єни, євро, фунта стерлінгів) на валютному ринку за останній період та відзначено, що відбулась часткова ревальвація усіх валют по відношенню до долара США. Також відмічено, що в сучасних умовах у глобальній економіці існує ряд невирішених проблем: високий рівень безробіття; проблема недостатньої гнучкості обмінних курсів; суттєві бюджетні диспропорції та платіжні дисбаланси тощо.
Підсумовуючи усе сказане, Тетяна зазначила, що довгострокові цілі монетарної політики сучасних центробанків повинні направлятись як на забезпечення внутрішньої макроекономічної рівноваги, так і на досягнення глобальної фінансової стабільності. Крім того, було вказано, що ФРС США і надалі відіграватиме провідну роль у всіх глобальних економічних процесах, а долар ще протягом багатьох років зберігатиме за собою статус міжнародної резервної валюти.
Високий рівень наукової роботи Тетяни Маслової, її доповіді на конференції, презентації та відповідей на запитання було відзначено членами галузевої комісії Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності « Фінанси, грошовий обіг і кредит», повідомляє сайт університету
Колектив кафедри банківської справи і студентського наукового гуртка « Грошова парадигма» приєднується до привітань Тетяни Маслової із заслуженою перемогою на конкурсі та бажає їй подальших успіхів та нових творчих звершень!

У Тернопільській міській раді протиратимуть штани за графіком

Тернопільських студентів-юристів вчать …вірші читати