Тернопільська липа святкуватиме День космотавтики у файному місті

Поділитися

12 квітня увесь світ відзначає День авіації та космонавтики. Окрім того, цього року виповнюється 50 років від дня польоту першої людини – Юрія Гагаріна – у космос.

Тому 12 квітня громадське об’єднання «Тернопільська липа» ініціює святкування цієї пам’ятної дати і запрошує долучатися всіх охочих. Заохочуються цікаві ідеї, які можна подавати на електронну пошту hoder.te@gmail.com або за телефоном 43-00-38.

Цікаво, що фільм “Перша орбіта” (“First Orbit”) кінокомпанії AtticRoom, присвячений 50-річчю польоту Юрія Гагаріна в космос, буде опублікований на YouTube 12 квітня 2011 року. Стрічка є результатом співпраці режисера Кріса Райли з Європейським космічним агентством і астронавтами Міжнародної космічної станції (МКС), пише Лента.ру.

Наразі можна подивитися три трейлери картини.

Нагадаємо, що історичний політ Юрія Гагаріна в космос відбувся ранком 12 квітня 1961 року. Космічний корабель “Схід” стартував близько 9 ранку з космодрому Байконур і, облетівши один раз навколо Землі, приземлився в Саратовській області. Самому ж Гагаріну довелося катапультуватися і приземлятися з парашутом.

Тернопільська Липа

У Хмельницькому стартувала акція зі збору підписів проти добудови 3 і 4 енергоблоків на ХАЕС

Студенти Тернопільського національного педагогічного університету закохувались один в одного за 90 секунд