Тернопільські вчені займуться утилізацією сміття та зонами Wi-Fi у місті

Поділитися

У Тернополі в рамках підготовки міста до Євро-2012 будуть створені Wi-Fi зони і система відеостеження за громадським порядком у місті.

Як повідомили в прес-службі міської ради, ці проекти будуть реалізовувати вчені Тернопільського національного технічного університету (ТНТУ) у рамках підписаної програми співпраці Тернопільської міської ради і вузу.

Програмою передбачено, що вчені ТНТУ братимуть участь у розробці стратегічної довгострокової комплексної програми розвитку Тернополя та приміської зони до 2030 року, а також долучаться до впровадження наукових розробок з утилізації сміття та моніторингу геопатогенних зон.

Крім того, співробітники ТНТУ зобов’язалися зробити свій внесок в очищення відпрацьованих газів, контроль забруднення повітря та навколишнього середовища, а також у енергоаудит комунальних закладів, зокрема шкіл.

Свої знання вчені застосують також у роботах з кавітаційного очищення води, диспетчеризації вуличного освітлення, системи підігріву та осушення проблемних частин міських тротуарів та переходів, комплексного управління рухом міського транспорту, енергозбереження, будівництва мініГЕС.

Як повідомлялося, Тернопіль буде містом-супутником на Євро-2012. Зокрема, Тернопіль включений в офіційний каталог УЄФА як тренувальна база однієї з команд-учасниць чемпіонату, повідомляє http://news.finance.ua

Третій етап відкритого чемпіонату з перегонів роботів “Roborace” 2010/2011 відбувся у Чернівцях

Тернопільських ковалів пошанують