У Тернополі хочуть довести до банкротства “Хортицю” та Nemiroff

Поділитися

Більше десяти мешканців Тернополя склали за останній тиждень присягу тверезості. Свої прізвища вони власноруч записали у “Золоті книги тверезості”, що зберігаються у храмах міста.


Обітниця дається на певний період часу і лише за власним бажанням. Заприсягнутись перед Богом може й та людина, яка особисто не має проблем із алкоголем, але за допомогою своєї присяги хоче допомогти врятуватися від залежності своїм рідним та близьким, пише УКРІНФОРМ.

“Золоту книгу тверезості” впровадив у життя християнського світу ще в 19 столітті митрополит Йосиф Сембратовичем. Зараз підкомісія Української греко-католицької церкви “За тверезість життя” відроджує практику складання присяги тверезості для подолання алкогольної залежності.

Всього в храмах Тернопільщини зберігається кілька десятків “Золотих книг тверезості”. Але, як повідомив місцевому каналу ІНТБ голова церковної підкомісії отець Андрій Логін, священнослужителі зупинятися не будуть. Вони й надалі популяризуватимуть і розповсюджуватимуть це незвичайне видання. Особливу увагу потрібно звернути на проблеми підліткового алкоголізму, переконаний отець Андрій Логін, оскільки в області, та й в Україні загалом, така недуга прогресує.

Сьогодні для школярів та студентів священнослужителі проводять семінари про шкідливість вживання алкоголю та розповідають про “Золоту книгу тверезості”. Всього ж за останній рік у “Золотій книзі тверезості” підписали присягу більше тисячі мешканців області

Головна робота гуманітарного заступника тернопільського губернатора – “поділити гуманітарку”

Тернопільобленерго “пожартує” 1 квітня над Шумським та Монастириським районами