Кучма ходить на допити в прокуратуру через помсту Януковича

Поділитися

«Якби Янукович дав добро прокуратурі на те, щоб порушити справу особисто проти Кучми ще рік тому, це можна було б сприйняти як намір влади нарешті дати відповідь на питання про замовників вбивства Георгія Гонгадзе. Однак зараз я вбачаю в цьому якусь психологічну помсту і за 2004 рік, і за все інше». Таку думку в ефірі програми «Час» на «5» каналі висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

За його словами, журналісти писали, що незадовго до того, як Леоніда Кучму викликали на допит до прокуратури, Янукович був у нього в гостях і вони щось святкували як друзі.

На думку народного депутата, зараз у Януковича насправді почалися серйозні проблеми: реформи не виходять, життєві стандарти падають, невдоволення росте, рейтинг знизився більш ніж вдвічі.

«Попереду буде тільки складніше, тому треба відволікти увагу суспільства», – зазначив Гриценко.

Втім, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони все ж відмітив кілька якісних змін у справі про вбивство Гонгадзе. Однією з таких, на його переконання, є те, що плівки Мельниченка визнали речовими доказами.

«Це означає, що визнали не лише те, про що говорили Кучма, Литвин, Деркач, Кравченко й інші в кабінеті стосовно вбивства Гонгадзе, а визнана й та частина, де були розмови з Януковичем, з Азаровим, з багатьма іншими. Тепер вони всі повинні показати, що вони щирі у своїх намірах, а значить треба буде бити по своїм», – повідомив Гриценко.

Він також заявив, якби зараз знайшовся майор, полковник чи капітан Мельниченко і прослухав розмови в кабінеті Януковича або у нього в Межигір’ї, він не почув би нічого про нові перспективні напрями гуманітарної політики, створення суспільного мовлення, підтримку свободи преси, розвиток економіки. Народний депутат впевнений, він чув би те саме, що було у кабінеті Кучми, тільки окрім мату лунала б іще «фєня».

«Висновків не зробив ніхто. Хоча насправді питання відповідальності стоїть досить гостро, якщо протягом 10 років хтось гальмував цей процес, хтось не визнавав очевидне, приховував когось від відповідальності. За той час вже немає Фере, вбили Кравченка, вбили полковника Гончарова прямо у слідчому ізоляторі. Хтось прикривав це все», – вважає голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.

Він нагадав, як у 2003 році Пукача арештували, але потім рішенням суду випустили на свободу. «Можна було уявити, що суддя прийняв таке резонансне рішення сам. Проте це не так, – запевнив народний депутат. – За слова, дії і бездіяльність треба відповідати. Справу потрібно довести до кінця. Це аморально, коли молодого хлопця, вбитого понад 10 років тому, досі не можна по-людськи поховати», – наголосив Гриценко.

Разом з тим голова «Громадянської позиції» підкреслив, що сьогодні в країні за все відповідає президент Янукович, який сконцентрував усі повноваження в своїх руках.

«Без Януковича такого роду резонансні рішення не приймаються, я в цьому переконаний», – зазначив народний депутат.

http://grytsenko.com.ua

Відеозапис ефіру можна подивитися тут

Тернопільська обласна рада порушить закон?

Все-все про звільнення і не тільки