Українці за кордоном: думки вголос (відео)

Поділитися

Цей фільм Борис Чукулай і Володимир Гейко відзняли ше за часів Кучми. Обоє тоді проживали в Чеській республіці. Володимир Гейко вже покійний. Борис Чукулай повернувся в Україну. Чомусь їх фільм видався редакції актуальним сьогодні. Йдемо по другому колу…
Чому мільйони українців за кордонами своєї Батьківщини? На що готові мільйони заробітчан? На остаточне затвердження стереотипу «українець-раб», «українець-бандит» чи на позитивні зміни вдома і, як наслідок, зміну іміджу українця в світі?

Долі, думки й дії безпосередніх учасників заробітчанської сторінки історії новітньої України. Подорож автомобілем тривала близько трьох місяців. Було відзнято більш ніж 50 годин матеріалу в 26 містах Європи.

Знімалися: заробітчани і… Христина Фріланд, Financial Times; Володимир Василенко, професор, суддя Міжнародного трибуналу в Гаазі; Ольга Самборська, Берлін; Михайло Свистович і Володимир Мартинюк «Україна без Кучми», Київ; Володимир Косик, професор Сорбони, голова об’єднання українців Франції, Париж; отець Василь Поточняк, УГКЦ у Римі; Олег Литовченко, поет, художник, музикант; Володимир Чемерис, інститут «Республіка» та інші.

У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти слабо розуміються на фінансах

У Чорткові Тернопільської обл. поблизу житлових будинків виявили 250-кілограмову авіабомбу