У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти слабо розуміються на фінансах

Поділитися

Контрольно-ревізійним управлінням в області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти за період з 01.11.2007 по 01.12.2010, якою встановлено фінансових порушень на загальну суму 1227,9 тис.грн.

Так відділами освіти районних державних адміністрацій направлялись вчителі шкіл на курси підвищення кваліфікації в інститут післядипломної педагогічної освіти. Ревізія виявила, що у  період проходження курсів слухачі проживали в гуртожитку інституту, проте оплата за проживання проводилась не за весь період проживання в гуртожитку, а лише за одну добу.

Отож внаслідок недотримання законодавства при наданні платних послуг за період з 01.11.2007 по 01.12.2010 інститутом недоотримано коштів на суму 1150,8 тис.грн.

Ревізією встановлено, що кошти від проходження курсів підвищення кваліфікації за дистанційною формою навчання та проживання мешканців у гуртожитку зараховувались до спеціального фонду кошторису інституту. Разом з тим, у 2008-2010 роках оплату заробітної плати з нарахуваннями та оплату комунальних послуг, спожитих мешканцями гуртожитку, інститут проводив за рахунок коштів загального фонду кошторису, що призвело до зайвих витрат загального фонду на суму 45,4 тис.грн.

Внаслідок порушень Правил визначення вартості будівництва встановлено факти завищення вартості виконаних ремонтно – будівельних робіт по двох підрядниках на суму 15 тис.грн.

Ревізією правильності визначення вартості навчання встановлено, що в калькуляціях вартості підвищення кваліфікації на курсах за дистанційною формою навчання за період з 01.01.2008 по 01.12.2010 не враховано терміни навчання, які зазначено у договорах, що призвело до недоотримання коштів інститутом на суму 2,4 тис.грн.

Порушуючи чинне законодавство з оплати праці та виплати відрядних, тут проведено зайві виплати заробітної плати на суму 9,2 тис.грн., відрядних – 0,5 тис.грн., а також недоплати заробітної плати на суму 0,7 тис.грн., добових – 0,6 тис.грн.

За результатами ревізії складено три протоколи за ст. 164-2 КУпАП за порушення законодавства з фінансових питань та один протокол ст. 164-14 КУпАП за порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Матеріали ревізії направили в прокуратуру області, повідомили “Про все”   у прес-службі КРУ в Тернопільській області.

Порушення на… старті

Українці за кордоном: думки вголос (відео)