Укрчастотнагляд: ввезені в Україну iPhone 4 та iPad – нелегальні

Поділитися

Представники Укрчастотнагляду заявили, що єдиним способом стати власником легального iPhone 4 або iPad в Україні є або ввезення не більше двох пристроїв з-за кордону, або отримання їх у вигляді посилки.

Заступник керівника центру з питань радіоелектронних засобів та випромінюючих пристроїв Укрчастотнагляду Володимир Кириченко заявив, що в Україні користується попитом техніка від Apple – зокрема, смартфон iPhone 4 покоління та планшет iPad. Дехто придбав їх в інтернет-магазинах, а дехто – привіз із-за кордону. Кириченко сказав, що пристрої, придбані в інтернет-магазинах – ввезені в Україну нелегально, і зареєструвати їх в базі IMEI неможливо.

Згідно з законодавством, існують два легальні способи отримати такі мобільні телефони для власних потреб – ввести їх із-за кордону в обсязі не більше двох штук, або отримати у вигляді міжнародних поштових пересилань – посилки або бандеролі. Щоб зареєструвати їх в базі IMEI, необхідно надіслати заяву в Укрчастотнагляд (зразок якої опубліковано на сайті відомства). До заяви додається копія митної декларації, в якій заповнено дані про ввезений вами телефон. Якщо такої декларації немає, то можна надіслати копію першої сторінки закордонного паспорту та копію сторінку зі штампом про перетин кордону. Лише на основі цих документів код пристрою буде внесено в базу IMEI.

За даними Укрчастотнагляду, в Україні діє лише один вид сертифікату на продукцію Apple – iPhone 4 типу A-1332. Жоден пристрій за цим сертифікатом не був ввезений в Україну.

watcher.com.ua

Що буде із Тернопільською школою допризовної підготовки?

Депутати Чортківської районної ради звертаються до найвищих посадовців України