Як полювали на Тернопільщині у сезон 2010-2011?

Поділитися

Підбито підсумки проведення  мисливського сезону 2010-2011 рр. 

Підсумки здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час використання об’єктів тваринного світу протягом мисливського сезону 2010-2011 років підбили у Держекоінспекції у Тернопільській області.

Так, протягом згаданого періоду здійснено 86 відповідних перевірок, з них 13 перевірок користувачів мисливських угідь та 73 рейди по боротьбі з браконьєрством, проведені спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля та працівниками органів внутрішніх справ.

У результаті вжитих заходів контролю складено 16 протоколів на порушників правил полювання, до адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб, на яких накладено штрафів на суму 1646 грн., стягнуто з урахуванням раніше накладених – 2360 грн. Один протокол за порушення правил полювання (полювання без картки відстрілу, яке мало наслідком добування лисиці) направлено на розгляд Шумського районного суду. Також вилучено одну незареєстровану мисливську рушницю.

Серед найпоширеніших порушень: полювання без належного на те дозволу, з собаками мисливських порід, на яких відсутні паспорти, та в незазначених у дозволі угіддях.

Крім того, за перевищення пропускної спроможності мисливських угідь при полюванні на зайця – русака, до адміністративної відповідальності притягнуто двох голів райорганізацій УТМР, розповів “Про все” начальник Держекоінспекції у Тернопільській області М. Батіг.

Люди об’єднуються, незалежно від вождів та партій

У Козові скинули неочищені води!