Джорджа Сороса почали захищати

Поділитися

Заява Виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження»

Всі, без виключення, кошти, які засновник  Міжнародного фонду «Відродження», Джордж Сорос добровільно виділяє для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства,  а також для допомоги тим категоріям дітей та громадян країни, які особливо постраждали від глобальної фінансової кризи, надаються та витрачаються в Україні лише за рішеннями або рекомендаціями українських громадян – незалежних експертів-членів Правління та Програмних рад Фонду. Фонд «Відродження» діє як національна фундація. Це означає, що ніхто в Україні не готує й не може готувати за розпорядженням Сороса жодної «групи  молодих рєбят», а також не запускає «різноманітні проекти, які є» «по варіанту Південної Африки». Таких розпоряджень чи проектів немає і не може бути.

 

Політична сила, якою керує лідер фракції, замість сприяння налагодженню продуктивного діалога між владою та численними громадськими організаціями, діалога,  який був суттєво порушений з боку влади, особливо за останній рік, спрямовується Олександром Єфремовим у протилежний бік – проти громадської активності під гаслами неіснуючої загрози дестабілізації суспільства.  Замість того, щоб опертися на активність громадських організацій – на соціальний капітал громадянського суспільства – замість цього відповідальний політик робить безвідповідальні заяви.

 

Міжнародний фонд «Відродження» як національна інституція діє максимально прозоро та підзвітно. Звіт про все, без виключення,  сприяння, надане (так само й про те, яке надається зараз) громадським організаціям та іншим інституціям є у відкритому доступі на сайті Фонду та у його річних звітах. Очевидно, що «данные, что и Сорос выделил определенные средства», якими оперує політик, після цієї заяви мають бути доведені та оприлюднені.

 

Євген Бистрицький,

доктор філософських наук

 

Колишні працівники поліклініки Тернопільського комбайнового заводу просять міську владу не брехати

У Тернополі навчили грузинського гуцула малювати писанки