Голова обласної ради Олексій Кайда закликав духовенство 8, 9 травня в усіх храмах області відслужити поминальні панахиди за душі загиблих у другій світовій війні

Поділитися

І  висловити своє ставлення до зареєстрованого у Верховній Раді проекту закону про підняття 9 травня червоних прапорів

Очільник обласної ради взяв участь у засіданні обласної Ради Церков. Олексій Кайда привітав присутніх із величним святом Христового Воскресіння та звернувся до церковних ієрархів області з проханням відправити поминальні служби за душі жертв другої світової війни. «Для кожного українця 8 та 9 травня мають стати поминальними днями. Адже війна для нашої землі розпочалася 39 року і закінчилась у шестидесятих. Десятки мільйонів загиблих по обидві сторони лінії фронту – ось плата, яку Україна віддала окупантам усіх кольорів у тому числі й під червоними прапорами. Також вважаю, що усі конфесії мають висловити своє ставлення, свою позицію до зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту про підняття 9 травня червоних полотнищ, під якими руйнувались храми, вбивали священиків, тортурами та засланням відлякували народ від церкви та віри, нищили мільйони українців.»

Під час традиційної зустрічі керівництва області із церковним керівництвом напередодні Великодня було обговорено ряд питань. Начальники  профільних управлінь прозвітували про підготовку до Великодня геріатричних закладів краю та доступ людей похилого віку та інвалідів до культових споруд, про належне утримання кладовищ у населених пунктах Тернопільщини, а також пам’ятних знаків та  могил. До дотримання необхідних заходів безпеки з метою запобігання пожеж під час проведення богослужінь спонукав представник головного управління МНС в Тернопільській області. Йшлося і про будівництво нових храмів  та збереження культових споруд – пам’яток архітектури.

У свою чергу представники духовенства привітали присутніх із майбутніми святами та подякували керівництву краю за підтримку.

Учасники засідання обласної Ради Церков прийняли спільне вітання тернополян із Велкоднем.

Милиция сорвала законную и мирную акцию протеста против китайского вице-премьера, обвиняемого за преступления против человечности и пытки

У Тернополі, в рамках реалізації програми “НАТО-УКРАЇНА”, розпочалися курси перепідготовки військовослужбовців