Громадськість б’є на сполох – через відсутність оплення нищаться унікальні експонати у музеї Богдана Лепкого у Бережанах

Поділитися

До голови обласної ради Олексія Кайди звернулися лауреати Всеукраїнської премії імені братів Богдана та Левка Лепких Надія Білик, Наталя Гавдида, Богдан Головин, Ярослав Омелян та Богдан Хаварівський.  Від імені громадськості вони прийшли з клопотанням щодо поновлення опалення в обласному меморіальному музеї Богдана Лепкого в Бережанах. За їхніми словами, протягом чотирьох років приміщення музею не опалюється. Відтак, нищаться унікальні безцінні матеріали з особистого архіву митця, прижиттєві видання його творів, картини й малюнки Богдана Лепкого. Окрім цього, це єдиний у світі музей відомого українського письменника, повідомляє сайт облради.

У 2010 році за сприяння Тернопільської обласної ради були виділені кошти на встановлення індивідуального опалення, вироблено проектну документацію, придбане обладнання. Однак через низку причин музей досі не опалюється, нищаться не тільки фонди, а й саме приміщення.

Голова обласної ради зазначив, що збереження фондів музею – справа особливої важливості. «Обласна рада не стоятиме осторонь проблем, які виникли», – сказав Олексій Кайда. Очільник обласної ради додав, що у вівторок, 5 квітня,  він особисто відвідає музей і на місці вивчить ситуацію, що склалася.

З 4 квітня по 4 травня в Тернопільській області пройде Всеукраїнський місячник Червоного Хреста

Хоптян звільнив Наноцького і продовжив повноваження Фліссаку