З 4 квітня по 4 травня в Тернопільській області пройде Всеукраїнський місячник Червоного Хреста

Поділитися

Присвячений він Міжнародному року волонтера, під гаслом „Відкрий волонтера в собі”.

Відповідне розпорядження підписав голова ОДА Валентин Хоптян.

Керівник області доручив головам райдержадміністрацій, виконавчому комітету Тернопільської міської ради взяти на особистий контроль проведення в області Всеукраїнського місячника Червоного Хреста.

Пропонується залучати до участі в доброчинних акціях з надання допомоги потребуючим колективи державних та приватних підприємств, акціонерні товариства та компанії, банківські і комерційні структури, профспілки, благодійні фонди, широкі кола громадськості.

Органам місцевого самоврядування області рекомендовано здійснити комплекс організаційно-пропагандистських заходів щодо збору коштів, продуктів харчування, одягу тощо для надання адресної допомоги найбільш незахищеним верствам населення, які перебувають на обліку в міській та районних організаціях Товариства Червоного Хреста України і територіальних центрах соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

Також пропонується управлінням освіти і науки, у справах сім’ї та молоді, культури обласної державної адміністрації спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України забезпечити активну участь в організації та проведенні місячника волонтерів з числа молоді. Залучати їх до реалізації проектів щодо пошуку додаткових ресурсів, влаштування благодійних виставок та концертів, спортивних змагань, молодіжних дискотек, конкурсів, свят добрих сердець, проведення інших заходів у рамках місячника.

У Тернополі відбудеться перший парад наречених

Громадськість б’є на сполох – через відсутність оплення нищаться унікальні експонати у музеї Богдана Лепкого у Бережанах