По конях! Дорогий бензин? Пересідаємо на велосипеди!(фоторепортаж)

Поділитися

Вже втретє тернополяни відкривали велосипедний сезон святкуванням Дня велосипедиста. Велодень проводився з метою популяризації велосипеда як виду конкурентноспроможного транспорту, активного відпочинку та здорового способу життя серед мешканців міста.

Навіть попри погодні примхи 107 учасників долучилися до велопробігу вулицями міста. Серед них наймолодші вихованці тернопілських велоклубів (вік – 10 років), та найстарший учасник – пан Михайло, який попри свої 89 років ще дає фору молодим! Здебільшого роверисти – це молодь. Обуздуть залізного коня переважно представники сильної статі, але серез зареєстрованих учаників було і троє дівчат.

Щодо присутніх – то серед них не тільки тернополяни. Сергій з друзями приїхав з Підгаєць (Тернопільська обл.) на своїх двох.. колесах. Вже звик так подорожувати і отримує від цього неабияке задоволення.

Велодень відбувався такими етапами: виступ команди тріалістів Тернополя – хлопці виробляли такі трюки, що мокрий сніг танув у повітрі від висоти емоцій, імпровізована виставка велотехніки, велопробіг вулицями міста, аматорські крос-кантрійні змагання. Вперше за роки проведення до колони велолюду долучилися відомі в місті люди, так звані VIР-роверисти. Очолював їх міський голова – Сергій Надал. Під час свята він запевнив присутніх, що міська влада намагатиметься швидко вирішувати актуальні питання, які стосуються велосипедного життя. Ну, що ж на це надіються велоекстремали,  які давно чекають на байк-парк і покращення стану доріг, люди, які щодня користуються ровером і не проти покращення вело інфраструктури в місті (велосипедні доріжки).

Після обіду свято продовжилось в парку Загребелля, де відбулися крос-кантрійні змагання. Зараз вони ще аматорського рівня, але результати учасників та їх запал до боротьби вказує, що проводити їх будуть традиційно і офіційно. Всього – 13 учасників, 11 з них перетнули фінішну пряму після подолання двох кіл на трикілометровій лісовій трасі. Найшвидшим і найвправнішим виявився Віталій Козловський з результатом 26 хв. 11сек.

 

Переможців змагань, найдосвідченішого і наймолодшого учасників Велодня нагородили грамотами та невеликими подарунками.

 

Організовували дійство Асоціація велосипедистів Тернополя, велооб’єднання «Шприха», ТОЦФЗН «Спорт для всіх», клуб «Файні мандри», НСОУ «Пласт», команда тріалістів Тернополя (www.trial.te.ua) за сприяння Тернопільської міської ради. А подарунки презентувала Майстерня реклами «Резонанс медіа».

 

 

Фоторепортаж Яна Стрілецька

 

 

 

  1. Тріалісти – на старт!
  2. Цікаво, що відчуває хлопець, який 10 хвилин лежить на холодній плитці і над ним нависає залізний кінь?

 

 

 

 

 

«Давай боятися разом!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Синхронний екстрім

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Не кажи гоп..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. VIP-роверисти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. Найстарший учасник велопрообігу – пан Михайло (89 років)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. Піший велосипедного не розуміє.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35. Фінішна лінія

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

38. Нехай не цінова біда примушує персідати на велосипед, а спортивне

В Інтернет-клубі грали на гроші

Кучму запросили до Москви на 50-річчя першого польоту людини в космос, а Каденюка до Тернополя