Прийнято програми, що стосуються галузі освіти, культури та сільського господарства Тернопілля

Поділитися

На запитання депутатів при обговоренні проекту рішення «Про обласну цільову соціальну програму розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року» відповідав начальник управління освіти та науки ОДА Іван Запорожан.  Депутати надали багато пропозицій до проекту, до прикладу – розширити мережу позашкільних закладів у кожному районі області, та прийняли її.

Про програму збільшення площ посадки та нарощування обсягів виробництва плодів і ягід у Тернопільській області в 2011-2025 роках  доповідав начальник управління сільського господарства ОДА Андрій Хома. Тернопільщина у галузі садівництва, незважаючи на сприятливі кліматичні умови, географічне розміщення,  займає 23 місце в Україні. Тому сесія обласної ради із певними зауваженнями та доповненнями підтримала програму.

Начальник управління культури ОДА Григорій Шергей доповідав про обласну програму підтримки та розвитку сільських клубних закладів на 2011-2015 роки. Організація власного фестивалю в кожному населеному пункті, забезпечення клубних закладів звукопідсилюючою апаратурою, музичними інструментами (духовими і народними),  придбання автотранспорту для виїздів народних, зразкових аматорських художніх колективів області – такі основні тези програми. Проте, депутати мали певні зауваження стосовно матеріально-технічного стану сільських клубів, системи оплати праці клубних працівників тощо. Після обговорення програму прийняли за основу й запропонували доопрацювати її та із зауваженнями депутатів винести на наступне пленарне засідання, повідомили “Про все” у прес-службі облради.

Мер Тернополя без допомоги ЗМІ обійтись не може

Депутати не задоволені звітом «Про виконання програми підтримки малого підприємництва в Тернопільській області на 2009-2010 роки»