У Кременці відкриють гемодіалізне відділення

Поділитися

Голова обласної ради Олексій Кайда відвідав Кременецьку районну лікарню. 5 квітня відбулося засідання сесії районної ради, на якому було прийнято рішення про відкриття у лікарні гемодіалізного відділення. Переговори про закупівлю та встановлення обладнання ведуться із обласною радою та обласною клінічною лікарнею. З обласного бюджету планується виділити півтора мільйони гривень.

«Сьогодні, коли  мова про кошти, – наголосив Олексій Кайда, – маємо пам’ятати, що йдеться про людські життя. В районі є шістнадцять осіб, які без діалізу просто не виживуть. Людське життя – безцінне. Обласна рада, безперечно, долучиться до якнайшвидшого відкриття цього відділення»

Також побував Олексій Кайда і на відомому кременецькому довгобуді. Понад десяток років стоять недобудовані два корпуси Кременецької районної лікарні, харчоблоку, паливної тощо. Проте, щоб завершити будівництво потрібні не один десяток мільйонів гривень. Обласний бюджет, зрозуміло, таких коштів немає. На жаль, субвенцій з Державного бюджету на добудову Кременецької районної лікарні не надходить. Голова Кременецької районної ради Андрій Гуславський зауважив, що в разі впровадження реформи галузі охорони здоров’я й створення на базі Кременецької районної лікарні медустанови, що обслуговуватиме північні райони області,  необхідно буде шукати шляхи вирішення цієї проблеми.

 

У Тернополі протестували проти популяризації гомосексуалізму

Про що звітували тернопільські чиновники-“аграрії” у столиці?