У селі Цебрів, що на Зборівщині, відновлено традиції тверезого життя

Поділитися

Цими днями на парафії Покрова Пресвятої Богородиці с. Цебрів започатковано книгу тверезості. Адміністратор парафії отець Михайло Гуменний запросив провідників консультавно-просвітницького центру допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин о. Андрія Логіна та Романа Прочка. Експерти з узалежнень провели інтерактивний тренінг для старшокласників Цебрівської школи та науковий семінар для жителів села, повідомили “Про все” у  прес-службі єпархії

Священики відправили Святу Літургію за зцілення залежних від алкоголю та членів їх родин. Опісля вірні мали змогу прикластися до копії чудотворної ікони Неупиваєма Чаша, яку міжєпархіальна підкомісія «За тверезість життя» передала вірним села на почитання з нагоди духовної місії.

29 березня 2001 року в с. Цебрів започатковано Золоту книгу тверезості. В новітній час це перша книга у Зборівському деканаті Тернопільсько-Зборівської єпархії. Однак історія цього села зберегла свідчення рішучої боротьби проти пияцтва в ХІХ та на початку ХХ століть. Зовсім недавно була віднайдена книга Братства тверезості, що датується 1875 роком. Братство існувало до 30-их років ХХ століття.

 


Звернення міського голови Сергія Надала щодо погашення заборгованості за опалення та гарячу воду

У Заліщиках відбулися громадські слухання з приводу будівництва цеху з випуску оцинкованого дроту