У Тернополі відбувся перший «розпродаж» земельних ділянок

Поділитися

У Тернополі відбувся перший «розпродаж» земельних ділянок. На міському аукціоні представили 10 лотів з продажу права на оренду землі, але з-під молотка пішло лише 7. Як пояснив заступник міського голови з питань містобудування Богдан Бойко, на 3 лоти не було подано заявок.

Більшість земельних ділянок за своїм цільовим призначенням пристосовані для будівництва зупинок громадського транспорту, адміністративних приміщень, магазинів або ж встановлення торгових павільйонів.

Богдан Бойко: «Усі ділянки є такими, що вони є потрібні підприємцям, окремим людям, окремим організаціям. Ми будемо вишуковувати ще багато ділянок, які можна би було виставити на аукціон і отримати за це значні кошти».

Міський аукціон відбувся чесно і спокійно, стверджує Богдан Бойко. Лише навколо однієї земельної ділянки на вулиці Шашкевича «розгорівся» ажіотаж. Стартова ціна території у 250 квадратних метрів починалась із 44 тисяч 102 гривень та впродовж торгів вартість ділянки зросла у кілька разів. У фіналі земля на Шашкевича пішла з-під молотка за 304,5 тисячі гривень.

Богдан Бойко: «Я вважаю, що аукціон відбувся справедливо. Були цікаві ділянки, за які йшла активна боротьба. Ми побачили істину вартість цих ділянок. Ми побачили, що міська рада може і надалі провадити такі аукціони для того, щоб наповнювати бюджет міста Тернополя, в якому все-таки існують дуже великі діри».

Кошти, виручені за продаж земельних ділянок, міська влада обіцяє вкласти у житлово-комунальне господарство, а коли відбудеться наступний аукціон – наразі невідомо.

ІНТБ

Завершується останній день святкування тернопільськими пластунами 99-ої річниці від складення першої пластової присяги

Тернопільським водіям скоро настане “лафа”: МВС України внесе до Парламенту законопроект про скасування техогляду для транспортних засобів