В Україні готуються до «гарячої» політичної весни: у Тернополі “революцію” робитимуть грантоїди “Відродження”? Ха-ха-ха

Поділитися

В Україні 10 партій утворили оргкомітет з проведення всеукраїнської акції протесту проти ратифікації угоди про базування російських військ на території України до 2042 року. А громадянський рух «Спільна справа» розпочав всеукраїнську мобілізацію соціально активних громадян з метою проведення 14 травня загальнонаціонального Дня гніву. Тим часом у Партії регіонів кажуть, що американський фінансист та інвестор Джордж Сорос виділив кошти для реалізації в Україні проектів «за варіантом північної Африки». У фонді Сороса ці заяви відкидають.

Сьогодні відбулося перше засідання оргкомітету з проведення всеукраїнської акції проти ратифікації «харківського пакту». У його засіданні взяли участь представники таких партій, як «Громадянська позиція», Європейська партія України, «За Україну!», «Народний рух України», «Наша Україна» та інших.

Раніше лідер партії «За Україну» В’ячеслав Кириленко закликав провести спільну для усіх опозиційних сил всеукраїнську акцію протесту проти ратифікації «харківського пакту» про базування російських військ на території України до 2042 року. 27 квітня мине рік від цієї події.

«День гніву» призначено на 14 травня

Тим часом громадянський рух «Спільна справа» оголосив про початок всеукраїнської мобілізації всіх соціально активних громадян, які незгодні з діями влади, з метою проведення 14 травня загальнонаціонального «Дня гніву». Про це заявив лідер організації Олександр Данилюк, відомий як один з організаторів минулорічного «податкового Майдану» у Києві .

За інформацією прес-служби Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності, Данилюк зазначив, що протести в усіх містах, які приєднаються до акції, розпочнуться синхронно. У Києві протестувальники вийдуть на площу перед Верховною Радою, у регіонах – до державних адміністрацій.

Для координації дій із підготовки акції створюється оперативний штаб, зазначено в повідомленні.

«Сьогодні необхідно продемонструвати владі реальний рівень громадської незгоди з її діями, яка накопичилася в суспільстві. Ця акція має стати сигналом того, що ні псевдореформи, ні псевдореформатори Україні більше не потрібні. З кожним днем життя українців значно погіршується. Якщо не зупинити цього процесу зараз, завтра це буде безглуздо. Швидкість, з якою Україна летить у прірву, не залишає часу для роздумів», – зазначив Данилюк.

Сорос фінансує підготовку «певної групи молодих людей» – Єфремов

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що «зовнішній інвестор» виділив кошти на підготовку людей для реалізації в Україні проектів «за варіантом північної Африки». Про це він заявив в ході прес-конференції на луганському обласному телеканалі «ЛОТ», повідомила «Українська правда» із посиланням на сайт «Луганськ. Коментарі».

«Сьогодні світ інформаційно сильно забезпечений, і можна тільки за допомогою інтернету «розігнати» будь-яку інформацію. У мене навіть є дані, що і Сорос виділив певні кошти для того, щоб підготувати у нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом північної Африки запускати будь-які проекти, які є. Це є і це готується», – заявив Єфремов.
Водночас він висловив сподівання, що «що у нас достатньо буде розуму проаналізувати ситуацію, яка відбувається навколо нас, і не допустити того, щоб це сталося на нашій землі».

Фонд Сороса заперечує заяви Єфремова

Міжнародний фонд «Відродження» заперечує звинувачення лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова у фінансуванні антиукраїнських проектів. Про це йдеться у заяві виконавчого директора фонду Євгена Бистрицького.

«Міжнародний фонд «Відродження» діє як національна фундація. Це означає, що ніхто в Україні не готує й не може готувати за розпорядженням Джорджа Сороса жодної «групи молодих рєбят», а також не запускає «різноманітних проектів, які є», «по варіанту Північної Африки». Таких розпоряджень чи проектів немає й не може бути», – наголошується у заяві.

При цьому Бистрицький заявив, що «всі без винятку кошти, які засновник Міжнародного фонду «Відродження» Джордж Сорос добровільно виділяє для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства, а також для допомоги тим категоріям громадян країни, які особливо постраждали від глобальної фінансової кризи, надаються та витрачаються в Україні лише за рішеннями чи рекомендаціями українських громадян, незалежних експертів – членів Правління та Програмних рад фонду».

У фонді звертають увагу на те, що Партія регіонів «замість сприяння налагодженню продуктивного діалогу між владою та численними громадськими організаціями, діалогу, який було суттєво порушено з боку влади, особливо за останній рік, робить безвідповідальні заяви».

Крім того, фонд «Відродження» наголошує на тому, що «дані», наведені Єфремовим, мають бути «доведені й оприлюднені»,- повідомляє “Радіо Свобода”

У Тернополі “грантоїдів” Сороса ніхто не сприймає серйозно. Їх можна поважати лише за те, що отримали кошти від фонду “Відродження”. А решта – пустопорожній піар. Справ – нуль цілих нуль десятих. Реальних справ.

В Италии продают средневековый город за полмиллиона евро

Політтехнологи нагадують: до парламентських виборів залишилося 20 місяців