Політтехнологи нагадують: до парламентських виборів залишилося 20 місяців

Поділитися

Велика кількість невідомих стримує наразі стримує кандидатів від початку передвиборчих кампаній. За оцінками фахівців, нинішня ситуація дуже схожа на 1998 рік – сильне розчарування людей, відсутність міцної об’єднаної опозиції тощо. Утім, потужним адмінресурсом вона схожа на 2002 рік.

«Наразі є масове очікування. Округи неодмінно буде змінено. Це процедурна річ, яка зробить слабшими політиків, що є сильними на певних територіях. І дозволить владі виставляти свого кандидата – на кожному окрузі буде людина з унікальним ресурсом», – пояснює ситуацію представник Асоціації політичних консультантів політменеджер Павло Карайченцев.
Сьогодні владі вигідна схема «50 на 50», але якщо її рейтинг впаде, то провладним кандидатам буде вигідна «мажоритарка». Мова про повернення до схеми, яка була у 1998 і 2002 році, повідомляє http://www.regionews.com.ua
«Наразі в Україні є 225 виборчих мажоритарних округів (хоча їх може бути 450). Для роботи на них потрібно 225 підготовлених команд. На кожному окрузі буде по 3-4 кандидати – тобто є потреба у 1000 підготовлених менеджерів для ведення мажоритарних кампаній, яких нині просто немає. Адже останні мажоритарні вибори були у 2002 році. Щоб ліквідувати проблему кадрів, ми і почали проект з їх підготовки», – каже Карайченцев, один із тренерів першого семінару проекту «Політтехології-2012».

В Україні готуються до «гарячої» політичної весни: у Тернополі “революцію” робитимуть грантоїди “Відродження”? Ха-ха-ха

На Тернопільщині буде найбільший млин у Європі