Виставку стародруків відкрили у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді

Поділитися

До Всесвітнього дня книги та авторського права, який відзначають щороку 23 квітня, у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відкрили тематичну книжкову виставку. Як розповіла завідувач відділу мистецтва Леся Олійник, в експозиції представили зразки української рукописної книги та документи, що оповідають про історію розвитку книгодрукування та оформлення видань в Україні.

Леся Олійник: «Читачі зможуть дізнатися про перші писемні джерела слов’ян, перші рукописні книги, розвиток видавничої справи в Україні та Європі».

Серед найцінніших експонатів – львівські стародруки, літопис руський, Велесова книга та літопис Величка. Проте одним з найцікавіших розділів для відвідувачів, каже Леся Олійник, стане виставка художників, які оформлювали книжки різних періодів книгодрукування в Україні.

Леся Олійник: «Читачам буде цікаво дізнатися про те, хто ж працює над оформленням книги. Вичерпну відповідь можна знайти, ознайомившись із творчістю Касіянова, Дерегуса, Якутовича, Петрицького, наших художників-краян – Омеляна, Удіна».

Всесвітній день книги й авторського права відзначає 190 країн світу з 1995 року. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Саме цього дня померли Сервантес, Шекспір і де ла Вега, повідомляє телеканал ІНТБ

Шість сімейних пологових зали та індивідуальні палати поліпшеної комфортності відкрили у другому пологовому відділенні Тернопільського обласного перинатального центру «Матері та дитини»

Тернопільські студенти побували на найбільшій гідроакумулюючій електростанції в Європі