10 травня на Тернопіллі розпочала свою роботу відкрита громадська приймальня політичної партії «Фронт Змін».

Поділитися

Цього дня участь у ній взяли депутати міських та районних рад «Фронту Змін» Шумська та Кременця. Така зустріч виборців зі своїми обранцями відбувається вперше, тому охочих розповісти про проблеми громади було чимало.

«Громадські приймальні мають на меті насамперед на спілкування з людьми, – розповіла голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Любов Гринчишин. – Депутати зобов’язаний знати, чим живе громада і які в неї проблеми. Згідно з законом у них є індивідуальні можливості впливу на представників влади, вони можуть захищати громаду, ініціювати депутатські звернення і вимагати справедливості».

Депутати Шумської районної організації розповіли, що завдяки представникам «Фронту Змін» у Шумській міській раді введено в дію новий водозабір, встановлено нові дитячі майданчики, а також реалізується проект щодо встановлення індивідуального опалення у дитячих садочках міста.

«Планів у нас є багато, – розповідає міський голова Шумська, член «Фронту Змін», голова районної організації партії Володимир Плетюх. – На даний час розробляється проектна документація на встановлення очисних споруд, вже розроблена проектна документація та вирішується питання щодо капітального ремонту центральних доріг міста».

Людей, які прийшли поспілкуватися з депутатами у Шумську хвилювало питання медичної допомоги: лікарі працюють за мізерну зарплату, а пацієнти не можуть отримати належну допомогу через брак медикаментів. Також було піднято питання працевлаштування молоді, адже чимало підприємств, які свого часу працювали в Шумському районі, давно закриті або не працюють на повну потужність. «Новий Податковий кодекс не працює на рядового підприємця, тому зараз підприємці згортають свою діяльність або ж ідуть у тінь, тому сьогодні така катастрофічна ситуація щодо працевлаштування», – говорить Володимир Плетюх.

«Влада, яка заявляла про те, що буде допомагати підприємцям, натомість поставила їх на коліна. Лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк один із перших виступив проти прийняття Податкового кодексу. Активісти «Фронту Змін» неодноразово були ініціаторами та організаторами акцій протесту» – зазначив він.

Студенти місцевого профтехучилища розповіли про те, що під час навчання їм ніде проходити виробничу практику. Люди ж похилого віку скаржились, що для пенсіонерів немає пільгового проїзду в громадському транспорті. Також на зустрічі було піднято питання виплат дітям війни.

Депутати Шумської міської ради від «Фронту Змін» пояснили процедуру отримання цих коштів, а кваліфікований юрист, який працює при громадській приймальні,  допоміг оформити відповідні документи.

На громадському зібранні у Кременці люди просили звернути увагу на розвиток місцевої інфраструктури, а саме ремонт доріг, дитячих майданчиків, кінотеатрів та клубів. Також кременчани разом із депутати від «Фронту Змін» розглядали можливості працевлаштування молоді після закінчення вишів.

Жителі Кременця, які прийшли на зустріч, вкрай не задоволені тим, що віднедавна зріс проїзд у громадському транспорті. Вони обурюються тим, що заробітна плата не зростає, а ціни як на продукти харчування, так і на послуги щодня піднімаються.

Також на зустрічі з депутатами було піднято питання, за який кошт оздоровити дітей у багатодітних родинах, адже з місцевого бюджету на це коштів не виділено. Також у Кременці є велика проблема із забезпеченням соціальним житлом, яку потрібно вирішувати.

«Сьогодні було піднято багато доречних проблем у нашому місті, – говорить керівник Кременецької районної організації ПП «Фронт Змін» Сергій Сімчук. – Практично  усі вони мають реальні шляхи вирішення. Те, що ми пообіцяли у присутності громадян і телекамер, ми обов’язково виконаємо».

Нещодавно депутати Кременецької міської ради від «Фронту Змін» домоглися виділення додаткового автобусного маршруту для мешканців міста. Це, кажуть кременчани, довгоочікувана подія, адже раніше людям було важко доїхати на роботу у переповненому транспорті.

«Я хочу подякувати депутату міської ради від «Фронту Змін» Сергію Сімчуку, – говорить мешканка Кременця Ольга Галінська. – Хоча він не є депутатом нашого виборчого округу, проте,коли ми звернулися до нього з проханням ввести в дію додаткові автобуси на маршрут, що з’єднує вул. Вишнивецького з цукровим заводом, оскільки було дуже важко добратися у ранковий час на роботу, – наше прохання було виконано».

У ході зустрічей  у Шумську та Кременці працював юрист, який надавав кваліфіковану допомогу в оформленні відповідних документів, що допоможуть мешканцям двох районів швидше вирішити свої проблеми

На Волині відкрили фабрику іграшок

День вибіркових героїв