Автори пісні «Йшли селом партизани» презентували прем’єрну програму в Тернополі

Поділитися

Прем’єра спільного проекту «Піккардійської терції» та грайбанди «Курінь» відбулася в Тернополі. Концертну програму в нашому місті музиканти відіграли 8 травня і, відповідно, подарували її тернопільським матерям. А оскільки прем’єра відбулася напередодні Дня Перемоги, більшу частину пісень вони присвятили саме воєнним подіям.

Як зізнався організатор заходу, начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик, таке співпадіння свят обрали невипадково.

Олександр Смик: «У цій перемозі брали участь воїни з різних сторін. І от коли вибирається якась одна сторона, то на наш погляд, це є невірно. Тому програма називається «Пісні наших перемог». А 8 травня – День матері. Всі захищають Батьківщину, а мами народжують тих людей, які потім стають на захист цієї Батьківщини. У цьому є таке поєднання, органічність».

За словами учасників проекту, пісні для цієї програми були готові у них ще наприкінці 1980-х. Упродовж останнього року музиканти лише оформили їх на сучасний лад. Уперше виконати твори перед слухачами вирішили саме в Тернополі, а вже потім повезуть програму в інші області.

Славко Нудик, учасник грайбанди «Курінь»: «Цей репертуар дуже далеко не повезеш, якщо чесно. Це є практично Західна Україна, котра ще пам’ятає своїх героїв. Цей репертуар є достатньо специфічний».

Незважаючи на традиційні травневі вихідні, зал Тернопільської обласної філармонії був повний. Послухати пісні у спільному виконанні «піккардійців» і «Куреня» прийшли люди різного віку. Задоволеними аудиторією та її теплим прийомом залишилися і самі виконавці.

Сергій Самолюк, учасник грайбанди «Курінь»: «Ми дуже задоволені. Публіка дуже гарна. Звичайно, ми розуміємо, що то свято Перемоги, і багато наших людей зараз на селах садять бульбу і так далі. Але, тим не менш, я дуже радий, що все-таки знайшлися люди, які хотіли почути саме ці пісні».

На завершення концерту музиканти виконали відому повстанську пісню «Йшли селом партизани», авторами якої є саме вони, повідомляє телеканал ІНТБ

Частина Монастириського та Лановецького районів будуть без світла

Вітаємо усіх книгоманів Тернополя! “Джура-фест” стартував!!!