День відкритих дверей відбувся у Кременецькому лісоколеджі

Поділитися

 

Швидко плине час. Ще кілька днів і у минулому залишиться для школярів чудовий період навчання за шкільними партами, розпочнеться нова пора. Для одних – активного відпочинку під час літніх канікул, для інших – тривожний час вибору навчального закладу для здобуття професії чи спеціальності.

Спеціалістам Кременецького районного центру зайнятості не байдужий подальший професійний шлях завтрашніх випускників. Не хочеться, аби веселі й жваві хлопці та дівчата через свою необізнаність або необачні кроки щодо вибору фаху в недалекому майбутньому поповнили лави безробітних. Тому з учнями, їхніми батьками та педагогічними колективами проводиться системна різнопланова профорієнтаційна робота. Важливо, аби не тільки підростаюче покоління, а й їхні наставники достеменно знали ситуацію на ринку праці району і націлювали молодь на здобуття професій, що затребувані працедавцями.

Власне таку мету й сповідували фахівці Кременецького РЦЗ, організувавши профорієнтаційну виїзну акцію школярів Кременеччини у місцевий лісотехнічний коледж. На День відкритих дверей коледжу прибули більше 200 старшокласників із сіл Устечко, Попівець, Лідихів, Ридомель, Катеринівка, Горинка, Крижів, Гаї.

Захід відкрив директор лісоколеджу Микола Штогрин, який, зокрема, сказав: «Наш навчальний заклад – найстаріший на Тернопіллі. У 2012 році йому виповниться 120 років. Знаходиться він у стінах замку-палацу готичного стилю, вибудуваному у 16 столітті князями Збаразькими. Ця історична споруда приймала у своїх стінах польського королевича Владислава, гетьмана Івана Мазепу. У свій час його відвідували Тарас Шевченко, Леся Українка. Студенти та викладачі коледжу працюють над проблемами підвищення продуктивності та біологічної стійкості лісових екосистем, зберігаючих технологій лісопромислового виробництва. У навчальному закладі діє університет «Природа», працює рада та екологічний загін «Світозар», юнь проходить і пластунський вишкіл.

До випускників шкіл району, всіх присутніх звернувся і директор Кременецького райцентру зайнятості Петро Пахольчук: «Шановні випускники шкіл, вибір професії до душі – складне і відповідальне завдання. Правильна відповідь на питання «Ким бути?» допоможе знайти власний професійний шлях, мати задоволення від праці та приносити користь людям і країні, в якій живете. Обирайте професію свідомо, з урахуванням своїх можливостей та суспільних інтересів. Від себе додам: щиро бажаю вам, щоб ваш вибір випав на Кременецький лісоколедж, адже за багато років переконався, що цей навчальний заклад – кузня високопрофесійних кадрів, які після навчання майже 100% працевлаштовуються».

Під час заходу старшокласники не тільки ознайомилися з навчальною базою коледжу, з умовами відпочинку його вихованців, а й за допомогою фахівців РЦЗ переглянули папки з описами професій, паспорти місцевих підприємств, де є потреба у персоналі. Чимало корисної інформації отримали юнаки і дівчата щодо змісту соціальних послуг центру зайнятості для населення. Зокрема, їм розповіли про додаткові гарантії, якими можуть скористатися окремі категорії громадян і працевлаштуватися на заброньовані робочі місця праці або отримати роботу з наданням працедавцям відповідних дотацій.

 

 

УНП вимагає встановити справедливу ціну при закупівлі молока у селян

У Луганську вшанували пам’ять Євгена Коновальця