УНП вимагає встановити справедливу ціну при закупівлі молока у селян

Поділитися


Тернопільська обласна рада підтримала запит голови фракції Української народної партії Володимира БОЛЄЩУКА до Тернопільської облдержадміністрації щодо необхідності здійснення контролю за формуванням закупівельних цін на молоко у населення.

«До мене як до депутата обласної ради звернулися мешканці села Козівка Тернопільського району, які скаржаться, що за останні місяці закупівельні ціни на молоко впали з 3,5 до 2 гривень, – каже Володимир БОЛЄЩУК. – Водночас у торговельних мережах ціни на молоко та молокопродукти не знизились, а навпаки – зросли».

Таке становище Володимир БОЛЄЩУК вважає неприпустимим, оскільки «це дискримінація селянських господарств, які займаються молочним скотарством». «Наприклад, у Козівці понад 100 домогосподарств і гроші за здане молоко – це здебільшого єдине джерело доходу цих сімей», – зауважує депутат.

Тому він через депутатський запит звернувся до керівника області, аби влада вжила заходів для ліквідації диспропорцій при закупівлі молока у населення та захистила економічні права селян, які ведуть дрібнотоварні одноосібні господарства.

«Селяни, які з останніх сил тримають корову, не заслуговують на таку несправедливість», – наголошує лідер фракції УНП. – Досить того, що з прийняттям Податкового кодексу держава ввела подвійне оподаткування селян-одноосібників, які хочуть реалізувати свою продукцію, так за неї ще й платять копійки».

«Голова облдержадміністрації заявляє, що відродження тваринництва – пріоритет для Тернопілля. Який же це пріоритет, якщо на ділі – це продовження знищення і поголів’я худоби, і селянства?» – обурюється Володимир БОЛЄЩУК.

Лариса Римар: «Для розбудови туризму в Україні потрібен системний державний підхід»

День відкритих дверей відбувся у Кременецькому лісоколеджі