Галицький інститут імені В’ячеслава Чорновола стане коледжом

Поділитися

19 травня на засіданні Тернопільської міськради буде прийматися рішення про реорганізацію Галицького інституту в Галицький коледж. Про це сьогодні студентам повідомила ректор інституту Марія Бабюк.

«Це означає, що Міністерство освіти підготувало лист на Тернопільську міську раду саме для того, щоби реорганізувати Галицький інститут в коледж. Так, ви отримаєте вже диплом коледжу, але при тому ви матимете дипломи того самого бакалавра, який би одержали, закінчивши інститут. Щодо рівня диплому та щодо фінансової сторони  навчання – змін не буде», – запевнила ректор.

Марія Бабюк зазначила, що Міністерству освіти і науки надсилалися офіційні листи від Тернопільської міської ради з клопотанням, аби студентам, котрі хотіли б залишити виш, надати місця в інших університетах за їхніми безпосередніми спеціальностями. Міносвіти зіслалося на брак коштів для створення додаткових державних місць. Однак, ректор інституту гарантує, що кожний студент, який навчається на бакалавраті може перевестися без будь – яких іспитів чи академ різниць в інший виш по своїй спеціальності, але на контрактній основі, повідомляє сайт http://www.0352.com.ua

Сьогодні засідатимуть депутати облради

Аварія на майдані Перемоги: з мотоцикла цілими залишися лише колеса…