Голова Тернопільської обласної ради “кинув” око на комунальні аптеки області

Поділитися

Майже два роки судяться на Тернопіллі представники комунальних аптек та обласна рада, яка вирішила ці аптеки реорганізувати. Доки ж можновладці та фармацевти з’ясовують стосунки, люди в селах не можуть придбати найпростіших пігулок, – повідомляє СТБ.

Єдина аптека в селі Буданів на Тернопіллі не працює вже півроку.

Комунальні аптеки по селах закрили ще в листопаді. Їх, за рішенням облради, мали об’єднати в мережу – «Тернопільфарм». Що, на думку депутатів, зменшило б ціни на ліки. Керівникам аптек це не сподобалося. Тому вони позиваються до влади.

 

Тетяна Панішко, юристка:

Чинний господарський кодекс забороняє органам місцевої влади, органам державної влади змушувати суб’єкти підприємництва – а це і є ті ж аптеки, бо вони на нинішній час юридичні особи, суб’єкти господарювання – до об’єднання. Тут є порушення антимонопольного законодавства: створюється один монополіст.

Олексій Кайда, голова Тернопільської облради:

Директора є собі удільними князьками, які домовляються або з дилерами, або з якимись ще посередниками про певну відсоток винагороди за певну висоту ціни на ліки. Ну чому в приватних дешевше, аніж в комунальних? Та тому, що там на кишеню не береться, ось чому…

Фармацевти побоюються: після реорганізації вони можуть позбутися роботи.

Ганна Глинчук, завідувачка відділу аптеки №126 м. Тернопіль:

От вам би якщо сказали: «Ми вас реорганізовуємо, а завтра ми вас приймемо на роботу – ви б не задумались, чи вас приймуть завтра на роботу? Люба реорганізація чи централізація влади в нашій державі до чого приводить? До приватизації!

Олексій Кайда, голова Тернопільської облради:

Ми створюємо величезне підприємство з перспективою збільшення робочих місць, збільшення аптечних пунктів, збільшення аптек, кіосків, і хтось говорить про те, що ми ніби збираємось когось десь звільняти, виганяти. Нам навпаки потрібні будуть люди.

Поки влада та керівники аптек судяться, селяни змушені їздити по ліки до найближчого райцентру або Тернополя.

Реформ немає, але економіка розвивається

Завтра у Тернополі депутати відродять платні парковки та узаконять статут міста від Джорджа Сороса?